• Kövess minket!

Nemzetközi

Idén visszatér a RedBull Foiling Generation

Idén visszatér a RedBull Foiling Generation

Idén visszatér a RedBull Foiling Generation

2015 - ben és 2016 – ban már megrendezte a RedBull a sorozatot, de valahogy a tavalyi Youth America’s Cup és az America’s Cup miatt egy kicsit háttérbe szorult az esemény, aminek a lényege, hogy a fiatal tehetséges vitorlázoknak lehetőséget teremtsen, hogy megmutassák magukat a nagyvilágnak, és ezzel együtt lehetőséget kapnak a profi világba való belépéshez. A verseny ötletgazdái és sportigazgatói, az olimpiai bajnok Roman Hagara és Hans Peter Steinacher.

A sorozatban idén a fiatalok öt országban hat versenyen mérhetik majd össze a tudásukat. Az első forduló februárban került megrendezésre Auckland – ben a következő pedig majd nyáron, Hága - ban lesz, akkor amikor a VOR utolsó kikötői futama is épp ebbe a városba látogat. A szezon utolsó versenye és a döntő is Miami – ban lesz majd november közepén.

Minden eseményen a felkészülést és a hajókat is a RedBull biztosítja majd. A fiataloknak felbecsülhetetlen lehetőség, hogy az osztrák legendák készítik fel majd őket a versenyre. Nem mellesleg a RedBull támogatásával nem csak a Foiling Generation de a Youth America’s Cup gondolata is Hagara – ék nevéhez fűződik. A sorozatban 18 lábas Flying Phantom – okkal fognak versenyezni ami akar 35 kts – es sebességre is képes.

 

2018 as versenyek
February 23-25, 2018 – Auckland, New Zealand
June 29-July 1, 2018 – The Hague, Netherlands
July 13-15, 2018 – Geneva, Switzerland
August 10-12, 2018 – Achensee, Austria
November 9-11, 2018 – Miami, USA
November 16-18, 2018 – WORLD FINAL, Miami, USA