• Kövess minket!

Nemzetközi

Idén is a Team Cereef nyerte az RC44 - es sorozatot

Idén is a Team Cereef nyerte az RC44 - es sorozatot

A Peninsula Petroleum nyerte a RC44 Lanzarote - i versenyét

Az RC44 – esek 2017 es sorozatának ötödik, záró versenyét rendezték november végén Lanzarote – n a Calero Marina – ban. A verseny előtt még négy csapatnak volt esélye az idei sorozat megnyerésére. Négy verseny után egy kiesővel a tavalyi sorozat győztes szlovén Team Cereef állt az élen (7),2,2,2 eredményekkel. Pontazonossággal (5),1,4,1 a második volt a Katusa. A harmadik és negyedik helyen is pontazonosság volt méghozzá az idei VB – győztes Nika és a szintén orosz Bronenosec között. Ennek a négyesnek volt igazából esélye az idei sorozatgyőzelemre, ha senki nem hibázik nagyot.

Lanzarote – n csütörtökön rendeztek először futamot szám szerint hármat, ami elég izgalmasra sikeredett, mert az első nyolc hajó között mindössze hat pont különbség volt. Az első futamot egyből a négyszeres sorozat győztes Team Aqua nyerte, második lett a Nika és harmadik a Katusa. A második futamban a Team Cereef is megvillant és meg is nyerte a második futamot. Őt a Charisma és a Peninsula Petroleum követte a második futamban. A harmadik futamot a Bronenosec nyerte, ismét második lett a Team Nika és harmadik az Artemis Racing. Az első nap után a Team Aqua vezetett 11 ponttal, őt követte 12 ponttal a Team Cereef és 13 – al a Team Nika.

Pénteken csak két futamot rendeztek. Ez a nap a Peninsula Petroleumé volt, mert mind a két futamot sikerült megnyerniük és ezzel 17 ponttal az élre álltak két nap után. A pénteki első futamban ismét második lett a Team Nika, harmadiknak, pedig a Team Aqua érkezett. A második futamban a Cereef jött be másodiknak, a Bronenosec pedig harmadiknak. Öt futam után a Peninsula petroleum vezetett két ponttal a Nika és három ponttal az Aqua előtt. A Cereef volt a negyedik a Bronenosec az ötödik, de mind a kettőjüknek 21 pontja volt, ami nem túl számottevő hátrány a maradék két napra.

Szombaton nem tudtak futamot rendezni Lanzarote – n, mert nem volt hozzá elég szél így az utolsó napra maradt a döntés, az idei győztesek sorsáról. Vagy inkább maradt volna, mert a próbálkozások ellenére a vasárnapi napon sem sikerült futamot rendezni.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Kanári – szigeteki versenyt a Peninsula Petroleum nyerte, második lett a Team Nika és harmadik a Team Aqua. Az idei versenysorozatot pedig a Team Cereef nyerte, megvédve tavalyi címét. A sorozatban a második lett a Lanzarote – n is második Team Nika. Összetetben harmadik hellyel kellett beérnie a Katusa – nak aki idén az öt versenyből kettőt is meg tudott nyerni.

A verseny honlapja:

www.rc44.com

Eredmények:

http://www.rc44.com/results/