• Kövess minket!

Nemzetközi

Idén 20. szezonját kezdi a WMRT

Idén 20. szezonját kezdi a WMRT

Idén 20. szezonját kezdi a WMRT

Ma jelentette be a The World Match Racing Tour (WMRT) hogy az idei huszadik szezonjának programjában összesen 18 verseny szerepel, majd amit 13 országban rendeznek. A rendezvények közé a GKSS Match Cup Sweden is visszatért, ami az idei szezonban a harmadik World Champioship event lesz a Congressional Cup és az Argo Group Gold Cup után.

A tavalyi tulajdonosváltást követően a sorozat visszatért az eredeti elképzelésekhez mely szerint a Tour – ban a nagy tradicionális párosversenyek megmaradnak az eredeti szervezésnél csak csatlakoznak a WMRT - hez. A világbajnoki címet a 2020 – as évben a sorozat versenyein gyűjtött összesített pontok alapján hirdetik majd ki. Jelenleg a cím védője az Új – Zélandi Phil Robertson aki 2016 után a 2018 - 19 – es szezont is megnyerte, és nem mellesleg a Sail GP – ben és a GC32 Racing Tour – ban is eredményesen versenyez.   

A 2020 –as WMRT szezonban a versenyeket két szintre sorolják. Az egyik a World Tour event a másik a World Championship event. Mind a két szinten a World Sailing Match Race szabályai érvényesek, a különbség csak az a kettő között, hogy a World Championship event - eken magasabb a pont és a pénzdíjazás, ami legalább 75.000USD – t jelent versenyenként. A szezon során gyűjtött eredmények közül a legjobb négy eredmény számít majd. Az októberben megrendezésre kerülő döntőbe a legjobb 12 kormányos jut majd be.

Az idei WMRT World Tour versenyek között több új is szerepel, amit a sorozat részben a tavalyi Match Race Super League – el való egyesülésének köszönhet. Ezek a versenyek többek között a Montenegro - i, a Német a Szlovén, a Finn, a Lengyel, a Francia, az Észt és az Új – Kaledónia - i versenyek. Szingapúr is visszatér a WMRT – be illetve még több amerikai helyszínen is versenyeznek majd a csapatok. Az idei szezon sem indulhat Tour Card – os versenyzők nélkül. 2020 – ban hat ilyen versenyző lesz aki a tavalyi VB – n az első hat helyen végzett, név szerint, Phil Robertson NZL, Taylor Canfield USA, Nicklas Dackhammar SWE, Ian Williams GBR, Eric Monnin SUI, és Harry Price AUS.

 

2020 World Match Racing Tour menetrendje:

The Ficker Cup, Long Beach, USA, (Április 24 – 26)

The Congressional Cup, Long Beach, USA (Április 29 – Május 3) WC event 1

Porto Montenegro Match Race, Montenegro, (Május 8 – 10)

Argo Gold Cup, Bermuda (Május 11 – 16) WC event 2

Slovenia Match Race Cup, Portorož, (Május 14 – 17)

NJK Open Spring Cup, Finland, (Május 22 – 24)

Match Race Germany, Langenargen, Germany (Május 27 – Június 1)

Świnoujście Match Race – Polish Match Tour, Poland, (Június 18 – 21)

GKSS Match Cup Sweden, (Július 1 – 5) WC event 3

Internationaux de France de Match Racing, France, (Július 23 – 26)

Baltic Match Race, Estonia, (Július 29 – Augusztus 1)

AIRCALIN Match Race, Noumea, New Caledonia, (Augusztus 8 – 11)

Chicago Grand Slam, Chicago, USA (Augusztus 14 – 16)

International Match Race for the Detroit Cup, USA, (Augusztus 19 – 23)

Oakcliff International, Oyster Bay, USA, (Augusztus 27 – 31)

Thompson Cup, Oyster Bay, USA, (Szeptember 2 – 5)

DBS Marina Bay Cup, Singapure, (Szeptember 17 – 20)

WMRT FINAL - TBA Nov/Dec

 

A sorozat honlapja:

www.wmrt.com