• Kövess minket!

Nemzetközi

Hétvégén sem talált legyőzőre a Rán a Fast 40 Series – ben

Hétvégén sem talált legyőzőre a Rán a Fast 40 Series – ben

Hétvégén sem talált legyőzőre a Rán a Fast 40 Series – ben

Az idei Fast 40 – es sorozatnak hétvégén rendezték a második fordulóját. A sorozatban idén hat verseny szerepel és egy edzőverseny. Az áprilisi edzőversenyt és az első fordulót az idén épült Rán nyerte Niklas Zennstrom kormányzásával. A nagy kérdés a verseny előtt az volt, hogy a Rán – t meg lehet e szorongatni, vagy akár legyőzni a hétvégén vagy az idei sorozatban. A második verseny a Poole Regatta volt, amire tizenegy hajó nevezett. Az első napon három futamot bonyolítottak. Jól kezdett a Girls on Film, mert a háromból két futamot megnyert és mellette egy második helyet gyűjtött, amivel nap végén ők vezettek. Két ponttal lemaradva a Rán volt a második aki, egy harmadik hellyel nyitott majd nyert egy futamot végül a harmadik futamban második lett. A harmadik helyen a Rebellion állt 2,4,3 helyekkel.

A második napon két futamot vitorláztak a csapatok. A Rán nyerte az elsőt, majd vitorlázott egy hetediket, de mivel öt futamnál már volt kiejtő, ezzel három pont előnnyel vezette a mezőnyt. A Girls on Film 8, 6 helyeket vitorlázott, amivel második volt, a Rebellion pedig a 9,5 pontja mellett a második futamot megnyerte.

A zárónapra már csak egy futam maradt, amit a Jubilee, második lett a Rán, így négy ponttal nyerte a második fordulót is, harmadik pedig a Rebellion lett, amivel összetettben is feljött a második helyre. A Girls on Film ezen a napon sem tudott az élmezőnyben vitorlázni, így az utolsó futamban elért hetedik helyével, csak a bronzérmet szerezte meg.

A következő versenye az osztálynak egyben a Nemzeti Bajnokság is júniusban, így itt még kiélezetteb küzdelemre lehet majd számítani.

 

A sorozat honlapja:

http://fast40class2018.com

Eredmények:

http://fast40class2018.com/results