• Kövess minket!

Nemzetközi

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Ez a verseny az első felkészülési verseny a 2020 – 21 – es Vendée Globe – nak így talán nem véletlen hogy rengeteg nagy név indult a versenyen. A verseny Le Havre kikötőjéből indul és a brazíliai Salvador de Bahia – ban fut be. A versenyen három osztályban küzdenek a versenyzők méghozzá IMOCA 60, Class 40 és a többtestű Multi50 – esben.

Az IMOCA 60 – as osztályban a legesélyesebbnek a brit Alex Thomson – t tartják, aki ezen a versenyen a többszörös VOR győztes Neal McDonald – al indul. Jeremie Beyou Charal – ját sem szabad lebecsülni, hiszen ő is hasonlóan a 2020 – 21 es Vendée Globe címre hajt. Ott van a mezőnyben az előző Vendée győztes Armel Le Cleac’h is igaz csak co – skipperként Clarisse Cremer mellett. Egy másik erős páros az amerikai Charlie Enright aki a Transat – on a szintén kétszeres VOR győztes navigátor Pascal Bidegorry – val indul. A Transat mezőnyében egyébként az előző Vendée Globe mezőnyének nagy része megtaláljató igaz inkább co – skipperként, de ott vannak.

A Class 40 – es osztály inkább francia háziversenynek tűnik, mert a 27 hajóból mindössze hat az amelyik nem francia egység. Hasonlóan a Multi 50 is ahol mind a három induló egység francia.

 

A verseny honlapja:

https://www.transatjacquesvabre.org/en/

A verseny nyomon követése:

https://www.transatjacquesvabre.org/en/map-and-ranking