• Kövess minket!

Nemzetközi

Harminc napon belül a Horn – fokig!

Harminc napon belül a Horn – fokig!

Harminc napon belül a Horn – fokig!

Sorra dőlnek meg a rekordok a vitorlás földkerülések kapcsán, gondolhatunk akar csak a Vendée Globe - ra vagy a Jules Verne Trophy - ra vagy akár épp a Solo Round a World Race – re. A Jules Verne Trophy – n egy év sem telt el az IDEC sport új földkerüllő rekordja után már van új kihívó, a Spindrift és csak a megfelelő időkaput várja, hogy mikor lesz megfelelő idojaras a rekord döntéshez.

Szólóban sincs ez másként Thomas Coville Sodebo – val felállított rekordja sem biztos, hogy egy évnél tovább marad rekord, mert a Macif  már úton van sőt nem csk úton van de tegnap 13:20 kor kevesebb mint 30 nap alatt elérte a Horn fokot. Pontosabban 29 nap 3 óra 15 perc alatt. Egy – két adat. Az IDEC Sport ahol Francis Joyon – ék csapatban vitorláztak alig kevesebb, mint három napot tudtak csak adni Gabart – nak ezen a távon, az ő idejük 26 nap 15 óra 45 perc. A Macif egy újabb rekordot is beállított nevezetesen, szólóban a Csendes Óceán átvitorlázásához mindössze 7 nap 15 órára és 15 percre volt szüksége.

A Macif – nak, Thomas Coville - hez képest a Horn foknál az előnye 2 nap 8 óra 15 perc volt, ebből „lehet” a befutóig is meg tud majd őrizni valamennyit. Távolságban is jóval Coville előtt jár mégpedig nagyjából 1200 tmf az előnye.

 

A Macif honlapja:

www.macifcourseaularge.com

Nyomonkövetés:

https://www.macifcourseaularge.com/cartographie