• Kövess minket!

Nemzetközi

Hamlet Dragon Gold Cup, Hornbaek

Hamlet Dragon Gold Cup, Hornbaek

Ma fejeződött be a Dragon osztály Gold Cup - ja

A Dragon osztály idei Gold Cup versenyét a dániai Hornbaek városában rendezték. Az eseményre összesen tizenöt ország hetvenhat hajója nevezett főleg Európából, de indult Hong Kong – i és Japán hajó is, sajnos magyar egység nem.

 

 

A verseny múlt pénteken a felmérésekkel kezdődött, majd szombaton egy edzőfutammal és a hivatalos megnyitóval folytatódott. Az első futam vasárnap rajtolt, amit a Gavia Wilkinson Cox kormányozta brit hajó nyert, második lett a dán Jorgen Schonherr, harmadik a szintén dán N. D. Holm. A hétfői napon nem rendeztek futamot, mert 30 csomó körüli szél és három – négy méteres hullámzás volt. Kedden ismét sikerült futamot rendezni, igaz csak két általás visszahívás után. A futamot a brit Grant Gordon nyerte, második az Egyesült Arab Emirátusok színeiben induló német Hendrik Witzmann, harmadik lett a szintén német Európa bajnoki bronzérmes Marcus Brennecke.

A szerdai napot a mezőny végig vízen töltötte, de megfelelő szél hiányában ezen a napon sem rendeztek futamot. A csütörtöki nap kicsit hosszúra sikeredett, ellenben két futamot sikerült rendezni 15 – 18 csomósszélben. A Gold Cup harmadik futamát az orosz Dmitry Samokin nyerte, második helyen végzett a dán Lars Hendriksen, harmadik a szintén dán N.D. Holm. A negyedik futamot Jorgen Schonherr nyerte, második lett a német Reemt Reemtsma, harmadik a szintén német Stephan Link.

Pénteken a zárónapra is maradtak izgalmak a Gold Cup – on. Ezen a napon is két futamot sikerült rendezni. Az elsőt a dán Lars Hendricksen nyerte, második lett az idei Európa bajnok orosz Anatoly Loginov, harmadik a svájci Hugo Stenbeck. Az utolsó futamot az „arab” Eugeniy Braslavets nyerte, amivel összesítésben a második helyen végzett. Második lett a svájci Hugo Stenbeck aki az utolsó napi remek szereplésével végül a Gold Cup – ot is elhódította. Az utolsó futamban harmadik lett a svéd Gutta Johanssson. Jövőre a Dragonok Gold Cup – ját októberben St.Tropez - ben rendezik, reméljük ezen az eseményen magyar hajó is rajthoz áll majd.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2016%20Szeptember/Dragon%20Gold%20Cup2016%20final.pdf