• Kövess minket!

Nemzetközi

Halloween Cup - Portoroz

Halloween Cup - Portoroz

Október 27-28-án rendezték Szlovénában az első, és hagyományteremtőnek szánt Halloween Cup-ot.

Az első versenynapon Bft 3-as, időnként 4-es szélben és néha zuhogó esőben zajlottak a futamok. A szokatlan időjárás annak a bórának az előfutára volt, amely azután a második versenynapon lehetetlenné tette további futamok megrendezését, így a rendezők négy futam után hirdettek eredményt.

Hazánkat tizenhét ópés versenyző képviselte, név szerint: Bihary Ádám, Erőss Loránd, Héjja Marcel, Jeney Máté, Józsa-Kovács Attila, Korchmáros Sára, Kovács Dominik, Lászlófy Ábel, Lászlófy Levente, Möhring Kristóf, Németh Domonkos, Nyári Dániel, Odonocs Csanád, Odonics Bendegúz, Oláh Gergely, Vida Péter, Wolf Szabolcs - a BS-Fűzfő, a BYC, a RIVE, az SVE és az YKA SE képviseletében.

Versenyzőink összeségében jól szerepeltek; mind a kicsik, mind a nagyok hozták a tőlük elvárható eredményt. A mezőny elején Európa-bajnok Optimistesek mentek, de az első tizenötben nekünk is volt három versenyzőnk. A mieink közül legjobb helyen Erőss Lóri (RIVE) végzett, ő  kilencedik helyen zárta a regattát. Tizedik lett Wolf Szabi (BS Fűzfő), tizenegyedik Oláh Gergő (SVE). Tizenötödik helyen Lászlófy Ábel (RIVE) áll végeredményben, aki - tekintve hogy tíz éves - a serdülők között 3. helyen végzett, így egy szép kupát is hazavihet. Korchmáros Sári is gazdagabb lett egy kupával, mert ő lett a harmadik a lányok között.

A tizenhét Optimisteshez további tizennégy csatlakozott vasárnap este, és így harmincegyen vesznek részt Dragan Gasic vezetésével az öszi szünet idejére szervezett egy hetes edzőtáborban.

Hajrá fiúk, hajrá lányok!