• Kövess minket!

Nemzetközi

Gyapjasék az élen, Érdi Mári második négy futam után a Világkupa döntőben

Gyapjasék az élen, Érdi Mári második négy futam után a Világkupa döntőben

Gyapjasék az élen, Érdi Mári második négy futam után a Világkupa döntőben

Magyar nap volt szerdán Marseille-ben a Világkupa-döntőn: Érdi Mári is megnyert egy futamot, a Gyapjas-hajó pedig a mezőny élére állt.

A magyar vitorlázók mintha lemásolták volna a Hyéres - i menetet: ahogy az utolsó Világkupa-fordulón, a döntőn is egymást követő napon nyert futamot a Gyapjas-Gyapjas egység, illetve Érdi Mári.- csak akkor fordított sorrendben. Szerdán tehát a női Laser Radial mezőnyében született magyar győzelem, Érdi Mári a negyedik futamot nyerte meg, előtte pedig a 3. helyen ért célba, így az összetettben a keddi 11. helyről feljött a másodikra. Az előtte lévő belga Plasschaerttől egy ponttal marad el Mári, míg a mögötte álló brit Youngot nyolccal előzi.  (A Marseille-i szervezők feltehetően technikai hiba miatt szerda délután első helyre tették a finn versenyzőt a verseny hivatalos honlapján megjelent összetett eredménylistán és tévesen szerepeltették Érdi Márit a harmadik helyen. Később a rendezők korrigálták az eredményadatokat, a végleges lista szerint tehát Érdi Mári összetettben a második helyen áll az említett belga sportoló mögött.)

A férfi 470-esben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a mezőny élére állt a szerdai futamok után. A második versenynapon ugyanis 4. és 2. helyezéseket értek el és így egyetlen pont előnnyel átvették a vezetést az addig élen álló spanyol Xammar-Rodriguez kettőstől. A harmadik helyen négy futam után az ausztrál Belcher-Ryan egység áll Gyapjaséktól 7 ponttal elmaradva.

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/6710686e-9418-4cbd-b92d-92e46a2d006a#!/results?classId=45214564-73a2-42b9-a67a-34ac1dae627f