• Kövess minket!

Nemzetközi

Gyapjasék a végjátékban is javítottak egy helyet San Remo - ban

Gyapjasék a végjátékban is javítottak egy helyet San Remo - ban

Gyapjasék a végjátékban is javítottak egy helyet San Remo - ban

Végül még egy helyet javítva a 11. helyen végzett a magyar kettős San Remoban.

A san remoi reegatta utolsó napján két futamot sikerült rendezni a 470-es mezőnynek, ezekben Gyapjas Blázs és Gyapjas Zsombor egyaránt a 13. helyen futott célba. "A 14-15 csomósról 7-8 körülire leálló, erősen forgolódó szélben nehéz volt eldönteni, hová kellene helyezkedni, és mindkétszer a nem jó oldalon voltunk, így sikerült a két 13. helyet futni, amik nem nagyon jók, de azért jó átlagot hoznak" - értékelte a Carnival Race utolsó napját Gyapjas Balázs. A magyar kettős így összetettben újabb helyet lépett előre és végül a 11. pozícióban zárta a 11 futamosra tervezett, de végül 10 futamosra sikerült versenyt.

Az élen a 2017-es vébé-ezüstérmes svéd Dahlberg-Bergström egység végzett a kétszeres junior világbajnok francia Macchetti-Dantés egység, valamint a török Cinar testvérpár előtt. Őket a korábbi európa-bajnok görög Mantis-Kagialis, majd a tavaly Aarhusban világbajnokságot nyert szintén francia Pepponet-Mion hajó követi utánik végzett az Aarhusban az éremfutamot megnyerő és tokiói kvótát szerző olasz Ferrari-Calabró páros, valamint a londoni olimpián ezüstérmes brit Luke Patience kormányozta egység. Magáért beszél az élmezőny névsora.

"Az elmúlt tizenegy napban elképesztően sokat voltunk vizen, e mellett minden nap volt kardióedzés vagy konditerem és mellé ez a 10 versenyfutam, így együtt tényleg tökéletes edzésblokk volt. A sebességünket kifejezetten jónak mondanám, de ebben még látok tartalékot, úgy érzem, a másik hajónkkal biztosan gyorsabbak lennénk, szóval a fontos versenyekre még biztosan gyorsulhatunk - mondta Gyapjas Balázs. Gyapjasék San Remoban az edzőtáborban csak egy új grószt próbáltak ki, ami szerintük egyelőre nem az igazi, egy puhább árbóccal lesz tökéletes, amit Palmára már megrendeltek és oda érkezik, azzal ez a hasasabb grósz még jobb lesz a várakozásaik szerint, "reméljük, hogy gyorsabb lesz, mint az eddigi szett, amit használtunk".

 

Eredmények:

https://www.yachtclubsanremo.it/wp-content/uploads/2018/09/OVERALL-470-Copia.pdf