• Kövess minket!

Nemzetközi

Gádorfalvi Áron vezet a Raceboard Európabajnokságon

Gádorfalvi Áron vezet a Raceboard Európabajnokságon

Gádorfalvi Áron vezet a Raceboard Európabajnokságon

A szeptemberben kicsit sűrű a program a Balatonon, hiszen több nagy nemzetközi verseny helyszíne szeretett tavunk. A hónap elején fejeződött be az olimpiai Finn dingi hajóosztály Junior Világbajnoksága a Silver Cup Balatonfüreden, jelenleg is zajlik az Opel Finn Gold Cup a hajóosztály felnőtt Világbajnoksága, és a hónap végén kerül megrendezésre a J-24 Európabajnokság ahol már több mint negyven egység adta le nevezését.

Emellet nem szabad elfelejtkezni a szörfösökről sem akiknek Raceboard és D2 osztályban rendeznek Európabajnokságot szeptember negyedike és kilencedike között Balatonfüreden.

A két osztályban összesen közel száz versenyző nevezett tizenöt nemzetből. A legnépesebb mezőny a Racebord ahol a férfiaknál 71, míg a nőknél 12 versenyző nevezett. Ebben a két mezőnyben népes Magyar csapat is indul hiszen a férfiaknál 17 míg a női mezőnyben négy Magyar versenyző indul. D2 kategóriában nem volt Magyar induló.

Az Európabajnokságot, hét futam után Gádorfalvi Áron vezeti hat futamgyőzelemmel és egy hatodik hellyel. Második Sánta Bence aki eddig négy második egy harmadik egy ötödik és egy tizenötödik helyet ment. Harmadik hét futam után a cseh Petr Kucera aki nyolc ponttal van lemaradva Sánta Bencétől.

A nőknél a franciua Viviena Ventrin vezet, második a lett Ilona Grinberga, harmadik helyen pedig a brit MollyHowell áll. A magyarok közül Cholnoky Sára a negyedik helyen áll négy ponttal lemaradva a brit versenyzőtől. Gádorfalvi Luca 9, Gilicze Noémi 10, Zsilák Kinga pedig a 11. helyen áll hét futam után.

 

A verseny honlapja:

http://europeans2017.raceboard.org/

Eredmények:

http://europeans2017.raceboard.org/results/raceboard-men

http://europeans2017.raceboard.org/results/raceboard-women

http://europeans2017.raceboard.org/results/dii