• Kövess minket!

Nemzetközi

Frank Cammas – ék nyertek Villasimius – ban a GC32 Racing Tour – on

Frank Cammas – ék nyertek Villasimius – ban a GC32 Racing Tour – on

Frank Cammas – ék nyertek Villasimius – ban a GC32 Racing Tour – on

Az idei GC32 Racing Tour – nak hétvégén rendeztek a negyedik fordulóját Szardínia dél részén Villasimius kikötőjében. A sorozat számára nem ismeretlen a helyszín mert tavaly már rendeztek itt versenyt. A forduló nagy kérdése az volt hgy Frank Cammas – ékat esetleg megint meg tudja verni Sir Ben Ainslie INEOS Team UK – ja vagy ismét a francia csapat diadalmaskodik és begyújti harmadik győzelmét is a szezonban.

A versenyre végül hét csapat nevezett. Az első napon mindösszesen két futamot sikerült rendezni, de nap végén érdekesen alakult az eredmény,mert három csapat is öt ponttal állt két futam után. Az első futamot Frank Cammas – ék nyerték meg és mellette a második futamban egy negyedik helyet vitorláztak, így nap végén a futamgyőzelmük miatt ők vezettek. Ben Ainslie – ék egy harmadik és egy második hellyel zárták a napot, hasonlóan mint a Zoulou, csak javulóval ők álltak a második helyen. Negyedik volt a második futamot megnyerő Realteam aki még egy ötödik helyet gyűjtött be így mindössze egy pont hátránnyal várta a folytatást.

A második napon négy futamot sikerült rendezni. Az élen továbbra is pontazonosság volt A Naorauto és az INEOS Team UK között. Az első futmot Ben Ainslie – ék nyerték majd 2,4,4 helyeket győjtöttek be. Frank Cammas – ék az első futamban egy nem túl biztató hatodik helyet menetek, majd nyertek két futamot és vitorláztak még mellé egy harmadik helyet így továbbra is az élen maradtak. Nap végén a harmadik helyen a Realteam állt hat ponttal lemaradva az első két hajótól.

A harmadik napon öt futamot vitorláztak a csapatok. Az első futamot a Norauto nyerte, majd 5,2,2,3 helyeket vitorlázott amivel továbbra is élen tudott maradni ráadásul már négy ponttal vezetett a második Realteam előtt, aki két második és egy ötödik helye mellett az utolsó két futamot megnyerte és ezzel feljött a második helyre. A nap másik sikertörténete a Zoulou – é volt aki szintén két futamot tudott nyerni 4,6,2 helyei mellett és ezzel 11 futam után ők voltak a harmadikak, egy ponttal megelőzve Ben Ainsile – éket.

Az utolsó napon már csak három futamot rendeztek. Frank Cammas – ék már nem tudtak futamot nyerni de a 6,2,2 futameredmény is elég volt nekik ahhoz hogy egy ponttal ugyan de nyerjenek Villasimius – ban is. A Realteam futamgyőzelme mellett vitorlázott két harmadik helyet ezzel meg tudta tartani második helyét összetettben. Harmadik lett az INEOS, Ben Ainslie – ék is tudtak ugyan futamot nyerni, de mellett mentek még két negyedik helyet is, amivel nem tudták ledolgozni öt pontos hátrányukat a Realteam – el szemben. Végül a Zoulou végzett a negyedik helyen annak ellenére, hogy ők is nyertekfutamot ezen a napon de mellette mentek egy utolsó helyet is.

Négy verseny után továbbra is Frank Cammas – ék vezetnek a Norauto – val (1,1,2,1) második a RealTeam (2,4,5,2) harmadik helyen pedig a Zoulou áll (5,2,4,4). Az INEOS Team UK “csak” a negyedik helyen áll, igaz ők az első versenyen a VB – n nem indultak, és ha ezt a versenyt nem néznénk akkor második helyen lennének.

A következő verseny egyben az idei sorozat zárófordulója október 10 és 14 között lesz majd a franciaországi Toulon – ban.

A verseny honlapja:

http://www.gc32racingtour.com/