• Kövess minket!

Nemzetközi

Frank Cammas 2019 - ben Oman Sail - t erősíti

Frank Cammas 2019 - ben Oman Sail - t erősíti

Frank Cammas 2019 - ben Oman Sail - t erősíti

Korábbi cikkünkben már írtuk, hogy a Team France már biztos nem lesz ott a 2021 – es America’s Cup – on. A csapat kormányosa a korábbi Volvo Ocean Race, Tour de France a la Voile, Transat Jacques Vabre és Route du Rhum győztes Frank Cammas így 2019 – ben az Oman Sail munkáját fogja segíteni. A csapat két fő projectje a Diam 24 és a Solitaire de Figaro, amelyben Cammas segédkezik majd. Alapvetően a csapat koordinálása lesz majd a feladata, de valószínű a 2019 – es szezonban ő fogja kormányozni az Oman Sail Diam 24 – esét is. A Diam 24 – es kampányban Cammas, Ali Al Balushi – val és Hussein Al Jabri – val fog versenyezni. A csapat a verseny felkészülést, hazai pályán az EFG Sailing Arabia – val kezdi majd és a fő versenye a júliusi Tour de France a la Voile lesz.

A másik kampánnyal a Soliaire de Figaro – val a csapatnak az a célja hogy folytassa az egyszemélyes offshore tengeri vitorlázó programját. A Figaro ugyan egyszemélyes verseny de az Oman Sail vitorlázói először párban kezdik a felkészülést és amikor már felkészültek a szóló vitorlázásra akkor vesznek majd részt különbőző hosszú távú offshore versenyeken mint a Figaro.

A csapat életében Cammas érkezése remek lehetőség. A csapat tíz éves fennállása óta több remek első osztályú vitorlázót sikerült kinevelnie, de kormányosokat nem igazán. A csapat reményei szerint ezen tud majd változtatni a francia vitorlázó.

 

A csapat honlapja:

www.omansail.com