• Kövess minket!

Nemzetközi

Francesco Bruni – ék nyerték az idei Melges 40 – es szezont

Francesco Bruni – ék nyerték az idei Melges 40 – es szezont

Francesco Bruni – ék nyerték az idei Melges 40 – es szezont

A Melges 40 – es hajóosztály idei GP sorozatának negyedik, egyben befejező versenyét rendezték November 8 és 11 között Lanzarote – n. A GP sorozatban most is öt hajó állt rajthoz. Az eddigi három versenyből Richard Goransson hajója az Inga from Sweden nyert eddig kettőt és a Copa del Rey – en ment egy ötödik helyet, így a Lazarote – i verseny előtt ő vezette a sorozatot, igaz pontazonossággal Alessandro Rombelli – Stig – jevel, aki kicsit nehézkes évkezdet után Mallorca – n már nyerni tudott (4,2,1). A harmadik helyen a Sikon állt, de mivel nekik is csak egy pont hátrányuk volt három verseny után így még ők is odaérhettek a dobogó legmagasabb fokára. A versenyt egyébként a Calero Marina – ban rendezték, ahol már például az RC44 – es sorozat is többször megfordult.

Az első napon három futamot vitorláztak a csapatok. A versenyt a Stig kezdte jobban, ahol Francesco Bruni volt a taktikus. A három futamból nyertek egyet és mentek két második helyet, így két pont előnnyel vezettek nap végén. Második helyen a Vitamina Cetilar állt, aki az első futam megnyerése után két harmadik helyet vitorlázott. Három futam után a Dynamiq Synergy állt a harmadik helyen szintén két ponttal lemaradva. Michele Ivaldi – ék két negyedik helyük mellett az utolsó futamot megnyerték. Az összetettben vezető Inga – nak nem sikerült annyira az első nap, mert 3,5,5 helyekkel az utolsó helyről várták a folytatást.

A második napon is a Stig volt a legeredményesebb, mert a három rendezett futamból kettőt nyert az utolsóban pedig harmadik lett. Ezzel hat futam után kiesővel már öt pont előnye volt a mezőnnyel szemben. A második és harmadik helyen csere történt, igaz pontazonossággal állt a két csapat. A Dynamiq Synergy egy ötödik hellyel nyitotta a napot, majd ment egy második helyet és az utolsó futamot megnyerte. A Vitamina Cetilar erősebben kezdett és egy második és harmadik hely után ötödikkel fejezte be a napot, amivel hat futam után ők voltak a harmadikak. A sorozatot vezető Inga még mindig nem talált magára, mert a három futamben egyenletesen negyedik helyeket ment végig amivel még mindig utolsó Lanzarote – n.

A Stig a harmadik napon is meg tudta őrizni előnyét, annak ellenére hogy nem nyert futamot 3,3,2 helyeket vitorlázott. A nap meglepetése a Sikon volt aki egy második helyet vitorlázott, majd két futamot nyert és ezzel feljött a második helyre, ráadásul négy pont előnye volt a Vitamina Cetilar – al szemben az utolsó nap előtt. Ezen a napon az Inga is megvillant és megmutatta hogy miért vezette a szezont eddig. Futamgyőzelme mellett egy második helyet vitorlázott, majd a nap végén megint egy ötödik helyet.

Az utolsó napra már csak egy futam maradt. Ezt a futamot a Stig nyerte és ezzel hat ponttal a Lanzarote – i versenyt is, sőt a szezongyőzelmet is a csapaté lett. Második lett a Sikon, a futamban is Lanzarote – n is illetve a szezonban is. A futamban harmadik lett az Inga de ez is kevés volt nekik ahhoz hogy dobogóra áljanak, viszont az éves összesítésben ők lettek a harmadikak. Lanzarote – n végül a Vitamina Cetilar állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A sorozat dénre befejeződött, de jövőre a Canari – n kezdődik majd újra.

A sorozat honlapja:

www.melges40.com