• Kövess minket!

Nemzetközi

Érdi Mári futamot nyert Enoshima - ban a Világkupán

Érdi Mári futamot nyert Enoshima - ban a Világkupán

Érdi Mári futamot nyert Enoshima - ban a Világkupán

A három magyar résztvevő közül egy javított, egy rontott a helyezésén, a harmadik pedig ugyanott áll négy futam után, mint az első nap végén. Érdi Mári megnyerte a 4. futamot.

A keddinél valamivel gyengébb, de irányában hasonló szelet ígért a japán meteorológia szerdára, az Enoshimában zajló Világkupa verseny második napjára. E szerint 12-17 csomós észak-keletiben indult a nap, majd 10-14 csomóra gyengült - parttól távolabbi pályákon stabilabb szélben lehetett versenyezni, mint a partközelieken. A Laserek szerdán az egyik kinti pályán versenyeztek.

Érdi Mári a verseny harmadik futamában a második futamban - amúgy az egyik partközeli pályán erősen forgolódó szélben - elért 32. helyével azonos pozícióban futott be. A negyediket pedig - végig szoros versenyben a svéd Olssonnal - sikerült megnyernie. Mári ezzel a keddi 23. helyről a 16-ra lépett előre az összetett listán.

"Elég jó szélben zajlik a verseny, de meglehetősen forgolódós. A keddi második futamban nem sokkal a cél előtt még az első tízben volt Mári, de pont egy szélforduló miatt végül visszaesett. Szerdán a negyedik futamban nagyon szoros volt a verseny, öt sportoló fej fej mellett haladt, végül Érdi Mári futott át elsőként a célvonalon" – közölte a hunsail.hu-val Érdi Mári csapata. Beszámoltak arról is, hogy az aarhusi világbajnokságon a tokiói olimpiai kvótát megszerző magyar sportoló nagyon jól érzi  magát, tetszik neki a japánok mentalitása. Az enoshimai verseny kulcsontosságú az olimpia szempontjából, hiszen itt rendezik az olimpiai futamokat is 2020-ban, a mostani verseny jó felkészülési lehetőséget jelent.

A férfi Laser osztályban az eddig jobban álló Vadnai Jonatán kissé visszaesett a szerdai 29. és 19. helyeivel, így a keddi 21. pozíció után most a 24. Testvére Benjamin a szerdán futott 23. és 17. helyeivel maradt a 26.

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/1ab2e511-333f-4dff-a347-21d30bfd0062#!/results?classId=8716230a-1fde-477d-b31a-a86b144ebf73