• Kövess minket!

Nemzetközi

Dánia is beszáll a SailGP – be

Dánia is beszáll a SailGP – be

Dánia is beszáll a SailGP – be

A Sail GP második szezonjában már biztos, hogy nem csak hat csapat fog részt venni, mert a Rockwool támogatásával már Dánia is beszáll a küzdelmekbe.

A csapatról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a korábbi kétszeres Volvo Ocean Race vitorlázó Nicolai Sehested lesz a kormányosuk, és a Londonban Finn Dinghy – ben ezüstérmes valamint ötszörös Világbajnoki érmes Jonas Høgh-Christensen lesz a csapatfőnök. A Rockwool amellett hogy a Dán csapatot támogatja hároméves partneri megállapodást írt alá a Sail GP – vel, amit opcionálisan + 3 évvel növelhetnek.

A SailGP atyja, Sir Russell Coutts örült hogy újabb csapat csatlakozott a Sail GP második szezonjához, amivel szerinte sokkal izgalmasabb lesz a verseny.

A hetedik F50 – es katamaránt a múlt héten mutatták be Új – Zélandon így a dán csapatnak sem kell már aggódni mivel kezdi majd a 2020 – as szezont. Januárban két hét edzőtábort tervez a csapat. A szezon február végén ismét Sydney – ben kezdődik majd. Sydney után ami már biztos az májusban San Francisco és június – ban New York. Ezután a sorozat visszatér Európába, augusztusban ismét Cowes és az utolsó helyszín vagyis a döntő helyszínét még nem jelentették be.

 

2020 – as SailGP versenyek:

2020.02.28 – 29: SailGP Sydney

2020.05.02 – 03: SailGP San Francisco

2020.06.12 – 13: SailGP New York

2020.08.14 – 15: Sail GP Cowes

 

A verseny honlapja:

www.sailgp.com