• Kövess minket!

Nemzetközi

Cereef győzelem Palma de Mallorca – n a szezonzárón 44 Cup - on

Cereef győzelem Palma de Mallorca – n a szezonzárón 44 Cup - on

Cereef győzelem Palma de Mallorca – n a szezonzárón 44 Cup - on

A 44 Cup idei ötödik egyben utolsó versenyét Palma de Mallorca – n rendezték. Négy verseny után a többszörös sorozatgyóztes Team Aqua vezetett 5 ponttal, második volt a Nika 6 ponttal és a szlovén Team Cereef a harmadik 10 ponttal. A nagy kérdés az volt, hogy az Aqua az idei Világbajnoki címe mellé be tudja e húzni az idei szezongyőzelmet vagy újra más csapat ünnepelhet.

Az utolsó versenyre kilenc hajó nevezett. Ez a verseny azért is volt még érdekes, mert az összetett pontszámításnál ez a verseny nem volt kiejthető. Az első napon nem is sikerült futamot rendezni. A szél ugyan 23 – 25 kts volt, de az iránya nem volt sabil és emiatt nem vitte ki a mezőnyt Peter Reggio.

A második napon már sikerült három futamot rendezni. A Charisma a háromból két futamot nyert, de ezzel is csak második volt nap végén, mert az utolsó futamban egy ötödik helyet vitorlázott. A legegyenletesebben az Aleph vitorlázott és 3,2,1, helyekkel ő vezetett első nap végén. A harmadik helyen  az Artemis állt 2,6,6 helyekkel, de a Bonenosec – nek is hasonlóan 14 pontja volt (4,3,7).

A harmadik nap a Cereef – é  volt mert a rendezett két futamból mind a kettőt megnyerte, de ez is csak a második helyre volt elég pontazonossággal a harmadik Bronenosec – el. AÖt futam után a Charisma vezetett hat ponttal, aki ezen a napon 5 és 3 helyeket vitorlázott.

A zárónap megint három futamot és sok izgalmat hozott. Már öt futam után is úgy tűnt, hogy az Aqua és a Nika nem nagyon fog beleszólni a szezongyőzelembe, mert a mezőny második felében vitorláztak Palma – n és ugye ez a verseny nem kiejthető. Az első futamot a Charisma nyerte, a másik kettőt pedig a Cereef. Igor Lah – ék nak ez azt is jelentette, hogy pontazonossággal ugyan de megnyerték a Palma – i versenyt. Második lett a Charisma harmadik pedig az Artemis.

A Cereef ezzel a gyózelemmel a 2019 – es szezont is megnyerte. Második lett a szezonban az idei Világbajnok Aqua, aki Palma – n csak a 8. helyen tudott zárni. A Team Nika ugyan megelőzte Palma – n az Aqua – t és a hetedik helyen zárt, de ez is csak a szezon harmadik helyére volt elég. Sovány vigasz lehet talán, hogy pontazonosság volt a két hajó között.

Idénre vége a sorozatnak, de a jövő évi helyszínek és időpontok még nem ismertek.

A verseny honlapja:

www.44cup.org