• Kövess minket!

Nemzetközi

Carolijn Brouwer lesz a DutchSail kormányosa a 36. America’s Cup – on

Carolijn Brouwer lesz a DutchSail kormányosa a 36. America’s Cup – on

Carolijn Brouwer lesz a DutchSail kormányosa a 36. America’s Cup – on

Korábbi cikkünkben (http://www.compassmagazin.hu/nemzetkozi/megvan-a-hatodik-kihivo-is-a-36-americas-cup---on-4590/) már írtunk arról, hogy a 36. America’s Cup – on Hollandia lesz a hatodik kihívó. Azóta január végén már kicsit többet is meg lehetett tudni a csapatról. Ami már biztos, hogy az Oracle – vel kétszeres America’s Cup győztes és három Volvo Ocean Race – t végigvitorlázott Simeon Tienpont ott lesz a csapatban.

A csapat kikötője Hága, ami talán a Volvo Ocean Race miatt már nem teljesen ismeretlen helyszín. A csapat bázisát ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Hágai polgármester és Új – Záland holladiai nagykövete. Ezután Simeon Tienpont bemutatta még a csapat már ismert tagjait, többek között a Dirk Kramers – t aki a csapat designer – e lesz. Az úriemberről annyit érdemes tudni hogy eddig 11 America’s kampányban vett részt amiből több is győzelemmel végződött.

A csapat Team Manager - e Peter van Niekerk lesz, aki két Olimpiai kampányt és két Kupagyőzelmet tudhat magáénak az Alingi – vel. A csapat kormányosa  Carolijn Brouwer lesz, aki eddig kétszer volt év vitorlázója, három Olimpián szerepelt és az utolsó Volvo Ocean Race – en a győztes DongFeng Race Team tagja volt.

 

A csapat honlapja:

https://www.dutchsail.com