• Kövess minket!

Nemzetközi

Berecz is, Vadnai is 11. Kiel - ben

Berecz is, Vadnai is 11. Kiel - ben

Berecz is, Vadnai is 11. Kiel - ben

Finnben és Laser Standardban is 1 közvetlen élmezőnyben végzett Berecz Zsombor, illetve Vadnai Benjamin. Mindketten nyertek futamot és e mellett Berecz 2, Vadnai pedig három 10-en belüli helyezést ért el. Vadnai Jonatán 23. lett Laserben.

 

A nemzetközi mezőnybe 9 hónap után a Kieler Wochén visszatérő Berecz Zsombor futamgyőzelemmel és 3., valamint 8. helyezésekkel az összetettben végül a 11 helyen zárta a versenyt, ami az utolsó nagy regatta volt a kvóta szerző világbajnokság előtt. "Bemelegítő versenynek kicsit erős volt, mivel szinte minden nap viharos szél volt. Amiért idejöttünk az kiderült, a mezőny megmutatta, hogy miben maradtam le az elmúlt hónapokban. A következő hónapban ezeket a hiányosságokat kijavítjuk és felkészülve érkezünk a világbajnokságra" - írta Facebook oldalán a magyar finnes.

A 69 hajót számláló mezőny - amelyben 2-3 nagymenő kivételével az összes élversenyző szerepelt - élén az új-zélandi Josh Junior végzett a norvég Anders Pedersen és a brit Ed Wright előtt.

A Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin ugyancsak a 11. helyen végzett, testvére, Jonatán pedig a 23. lett. Benjamin megnyerte az első futamot, ezen kívül 5., 7. és 9. helyeken is végzett futamokban. Jonatán legjobb helyezése 8. volt. A versenyt a német Philip Buhle nyerte a brit Elliot Hanson és két horvát vitorlázó, FilipJuricic és Tonci Stipanovic előtt.

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/kiwo18#!/results?classId=StdM