• Kövess minket!

Nemzetközi

Berecz és Érdi is jól kezdett a Világkupán

Berecz és Érdi is jól kezdett a Világkupán

Megkezdődött a 45. Trofeo S.A:R. Princesa Sofia verseny a 2013-14-es Világkupa szezon utolsó előtti versenye.

Nagyon erős mezőnyök gyűltek össze az olimpiai osztályokban, és több magyar versenyző is jól kezdett az első futamokon.

Finn
Halasztással kezdődött az első nap, várni kellett, hogy a gyenge szél megerősödjön. A 92 hajós Finn mezőnyt két csoportra osztották. Elsőként a sárga csoport kezdte a futamokat, köztük Berecz Zsombi. A part felől fújó foltos, 5-8 csomós szél trükkös meneteket ígért.

A verseny nagyszerűen indult, hiszen Zsombi az élen vette az első cirkálószakasz végén a bóját az amerikai Caleb Paine-nel együtt, és Luke Lawrence előtt. Lawrence-nek sikerült a legjobban a hátszél és átvette a vezetést és meg is tartotta a következő körön át a befutóig. Zsombi a második helyen ért célba. Kiváló kezdés!

A sárga csapat második futamát a horvát Ivan Kljakovic Gaspic (Bambi) nyerte, aki Pata karbon árboccal versenyez. Ebben a futamban a rajtnál egy kemény jobboldali szélforduló kavarta meg a lapokat, miközben a mezőny java erős lee-rajtra készülődött.

Berecz Zsombi ebben a futamban is jól szerepelt és csoportjában a 12. helyen ért célba.

Ha az ember a verseny honlapján a Finn eredményekhez lép, akkor ott Zsombi a 7. helyen látszik. Ez kissé csalóka, mert a táblázat a nettó pontokból, azaz máris kiesőt számítva állítja sorba a versenyzőket, bár ilyenkor még minden pont számít. Ha az összes pont szerint kérjük az eredményt, akkor a 10. helyen áll.

Akármelyiket is nézzük, nagyszerűen kezdte a versenyt!

Laser Radial
Érdi Mári nemkülönben. Náluk is két csoportra oszlik a 96 hajós női Laser Radial mezőny. Ők három futamot teljesítettek, és Mári futameredményei: 11., 20., 11.

A listára tekintve a 26. helyen látszik, az összpontszám szerint rendezve pedig 24. Vagyis bőven belül van a majdani Arany csoportban.

Laser Standard
Tomai Balázsnak gyengébbre sikerült a kezdés, mint Zsombinak vagy Márinak. A hajóosztályban 144 versenyző három csoportra osztva versenyez. Tomai a középmezőnyben van a futamokon elért 24., 35. és 16. helyeivel. A helyzete nem reménytelen és bizonyára előrébb lép a következő futamokkal.

Szörf
Gádorfalvi Áron és Nickl András indult a férfiak 72, Cholnoky Sára a nők 56 szörföst felvonultató mezőnyében. Ők is három-három futamot teljesítettek.

Gádorfalvi Áron jelenleg a 46., Nickl András 63, Cholnoky Sára pedig 46.

Eredmények a verseny honlapján: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados/id/1/idsc2r/29