• Kövess minket!

Nemzetközi

Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján

Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján

Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján

A GC32 Racing Tour idei utolsó versenyét a franciaországi Toulon – ban rendezték. Az már nem igazán volt kérdés hogy ki nyeri az idei sorozatot, mert Frank Cammas – éknak tíz pont előnye volt a második Zoulou – val szembe az utolsó verseny előtt. Az inkább kérdés volt, hogy Sir Ben Ainslie – ék esetleg megint meg tudják e szorongatni vagy esetleg verni Cammas – ékat hazai pályán.

A TPM Med Cup – ra nyolc egység nevezett, amiből egy újonc helyi csapat is indult, méghozzá a Métropole Toulon Provence Mediterranée. Az első napon öt futamot vitorláztak a csapatok. Ben Ainslie – ék nem igazán hibáztak ezen a napon, mert öt futamból hármat nyertek és emellett mentek még két második helyet is amivel nyolc ponttal vezették a mezőnyt. Második helyen a .Film Racing állt, 5,3,4,2,1 helyekkel. Harmadik helyen pontazonossággal ugyan, de a Zoulou állt a Norauto – val de mivel a Zoulou nyerte az első futamot így ő volt a harmadik.

A második napon komolyabban bekezdtek Cammas – ék, mert az első két futamot megnyerték, majd, 5,2,2, helyeket vitorlázva feljöttek a második helyre igaz 13 pont hátrányuk volt a vezető INEOS – al szemben. Ben Ainslie – ék 2,3,2 helyek után két futamgyőzelemmel zárták a napot. Harmadik helyen tíz futam után a .film Racing állt öt ponttal lemaradva a Norauto mögött.

A TPM Med Cup – on több futamot nem rendeztek már, így a végeredmény maradt, ami azt jelentette, hogy Ben Ainslie – ék megszerezték idei második versenygyőzelmüket, és a második helyen zárták a szezont, úgy, hogy az első versenyt kihagyták. A szezont ismét Frank Cammas nyerte a Norauto – val, a harmadik pedig a Zoulou lett összetettben. A sorozatnak már nincs több állomása idén így tavasszal találkozhatunk majd legközelebb velük.

 

A verseny honlapja:

http://www.gc32racingtour.com/