• Kövess minket!

Nemzetközi

Az SAP Extreme nyerte az ESS San Diego - i fordulóját

Az SAP Extreme nyerte az ESS San Diego - i fordulóját

Extreme Sailing Series San Diego

Az Extreme Sailing Series idei utolsó előtti, hetedik fordulóját San Diego – ban rendezték. A versenyre nyolc egység nevezett, köztük két amerikai, a helyi Team Extreme San Diego és a Lupa Tortilla Demetrio. Erre a versenyre újra visszaült az Extreme sorozatba Sir Ben Ainslie is hogy segítse a BAR Academy fiataljait.

Az első napon hat futamot rendeztek, amiből a Sir Ben – ék egyből egy második hellyel, majd két futamgyőzelemmel nyitottak, viszont a nap maradék három futama nem az övék volt, mert egy hetedik, egy második és egy DNF – et sikerült összehozni, amivel nap végén a második helyen álltak. A napot az Alingi nyerte, aki 1,2,2,2,6,1 helyeket vitorlázott. Harmadik helyen az SAP Extreme állt, aki 4,6,6,3,1,2 helyeket vitorlázott.

Második nap is hasonlóan az elsőhöz a hat futam lebonyolítása volt a realitás. Ezen a napon az Alingi meg tudta őrizni vezető helyét mivel ötödiknél nem volt rosszabb helye és a futamgyőzelme mellett főleg második helyeket ment (2,2,2,4,1,5). Tizenkét futam után egy ponttal lemaradva az SAP Extreme jött fel a második helyre, aki 1,3,1,1,2,1 helyeket vitorlázott. Nap végén harmadik volt az OmanAir és tőle egy pontra lemaradva a BAR Academy.

A harmadik napon hét futamot rendeztek. Ezen a napon az SAP Extreme átvette a vezetést nap végén, mivel a hét futamból négyet megnyert, ment két másodikat és egy negyedik helyet. Nap végén második helyen volt az eddig vezető Alingi 3,5,5,1,6,4,1 futameredményekkel, majd az OmanAir aki 4,4,2,6,2,4,5 helyeket vitorlázott.

Vasárnapra hat futam maradt köztük az utolsó, amit dupla ponttal számítanak. Ez a nap legjobban az Alingi – nak sikerült, mert ők tudtak három futamot is nyerni, illetve a duplapontos futamban másodikok lettek. Nap végére ez is csak a második helyre volt elég tíz pontra lemaradva az SAP – tól. Az SAP 4,1,3,7,5, futamokat vitorlázott, de a duplapontos futamot megnyerte, így az élen maradt. A nap nagy nyertese a RedBull volt, aki 2,4,4,1,4 futameredményekkel és a dupla futambeli harmadik helyével tudott feljönni a harmadik helyre.

Összetettben az SAP vezet 78 ponttal, ők eddig a hét helyszínből négy helyen tudtak diadalmaskodni. Második az OmanAir öt pontra lemaradva és harmadik még egy pont hátránnyal az Alingi.

Az idei utolsó fordulója az Extreme Sailing Series – nek Mexico – ban lesz, majd december elején.

A verseny honlapja:

https://www.extremesailingseries.com/

Eredmények:

https://www.extremesailingseries.com/results/2017-Overall