• Kövess minket!

Nemzetközi

Az SAP Extreme nyert Cardiffban az ESS - ben

Az SAP Extreme nyert Cardiffban az ESS - ben

Az SAP Extreme nyert Cardiffban az ESS - ben

Az idei Extreme Sailing Series következő és egyben utolsó európai állomása Cardiff volt. Ezután a verseny után a GC32 – es flotta már csak a tengerentúlon San Diego – ban és a mexico – i Los Cabos – ban fog versenyezni. A tengerentúli állomásokra már nem utazik a sorozattal a Flying Phanton sorozat nekik ez lesz a záró eseményük.

A versenyre hét hajó nevezett az újonc a helyi brit (Walesi) Team Extreme Wales volt a többi hajó a sorozatban már rég megszokott csapatok.

Az első futam pénteken kezdődött. A rajtnál a SAP Extreme jött el a legjobban tisztán a luv oldalon és innen végig vezetve nyerte meg a futamot. Második lett az Alingi harmadik az NZ Extreme. A második futamot az OmanAir tudta behúzni, ismét második lett az Alingi és harmadik az angol Team Extreme Wales. Az első napon két futam után az Alingi vezetett egy ponttal az SAP Extreme előtt, harmadik helyen pedig szintén egy ponttal lemaradva az OmanAir állt.

Szombaton hat futamot sikerült rendezni, de ezek sem azok az igazán erősszeles futamok voltak, a szél nem igazán haladta meg a 10 kts – t. A szombati első futamot az Alingi nyerte, második lett az NZ Extreme harmadik az SAP. A negyedik futamban az OmanAir tudott ismét nyerni második lett a RedBull és harmadik az Alingi. Az ötödik futamot ismét az SAP nyerte, ismét második lett a szombaton jól szereplő RedBull és a helyi Wales – i csapat is bemutatkozott még egy harmadik hellyel. A hatodik futam a brit Land Rover BAR Academy – é volt ők nyertek, második lett az SAP és harmadik a NZ Extreme. A hetedik futamban megint magár talált az Alingi és nyert, őt követte az NZ Extreme és az OmanAir. A nyolcadik futamban ismét SAP győzelem született, a RedBull lett a második és ismét harmadik az OmanAir. A nap végén az SAP Extreme vezetett négy ponttal a második Alingi és kilenc ponttal a harmadik OmanAir előtt.

Vasárnap a szél nem volt kegyes a mezőnyhöz és nem sikerült futamot rendezni a hétfői zárónap előtt. Hétfőn sem fogadta erős szél az Extreme Sailing Series mezőnyét és maradt az 5 és 10 kts közötti szél. A kilencedik futamban az SAP tudott ismét nyerni ami azt jelentette hogy nagyjából a futamok felét ő nyerte. Második lett az Alingi harmadik a RedBull. A tizedik futamban az Alingi nyert második lett az SAP és harmadik a helyi Team Extreme Wales. A tizenegyedik futamot a változatosság kedvéért ismét az SAP nyerte, második lett a Land Rover BAR Academy és harmadik az OmanAir. A tizenkettedik futamban Alingi, OmanAir és NZ Extreme volt a sorrend, aq tizenharmadikban RedBull, OmanAir Alingi. Ezen a napon a versenyrendezőség tíz futamot szeretett volna lebonyolítani de ez a szélviszonyok miatt nem volt lehetséges, így a verseny utolsó duplapontos futama a tizennegyedik futam volt. Ezt az SAP Extreme nyerte és ezzel a Cardiff – i fordulót is. Második lett a RedBull de ez sem volt elég neki a dobogóra, így Cardiff – ban Roman Hagara – ék a negyedik helyen végeztek. A futamban harmadik lett a Land Rover BAR Academy. Cardiff – ban az összetett második helyet az Alingi a harmadikat az OmanAir szerezte meg.

Hat forduló után idén összetettben az SAP Extreme vezet, két pontra van lemaradva az OmanAir és még három pontra lemaradva harmadik az Alingi.

A Flying Phantom sorozat idén Európában négy állomáson kísérte az Extreme Sailing Series – t így ők Cardiffban befejezték a kűzdelmeket. Itt ebben a hajóosztályban, nem volt annyira izgalmas a versengés, mert összetettben a RedBull nyerte mind a négy versenyt. Második lett a Culture Foil aki a négy versenyen két második egy harmadik és egy negyedik helyet vitorlázott. Harmadik helyen a Solidaires en Peloton végzett.

Az Extreme Sailing Series következő állomása október végén San Diegoban lesz.

Eredmények:

https://www.extremesailingseries.com/results

Flying Phantom Series eredmények:

https://www.extremesailingseries.com/fps/results