• Kövess minket!

Nemzetközi

Az OmanAir nyerte a Copa del Rey – t a GC32 Racing Tour – ba

Az OmanAir nyerte a Copa del Rey – t a GC32 Racing Tour – ba

Az OmanAir nyerte a Copa del Rey – t a GC32 Racing Tour – ba

A GC32 Racing tour idei harmadik állomása volt a Mallorca – n Rendezett Copa del Rey. A versenyen nem csak a GC32 – ek versenyeznek, hanem több nagyhajós osztály is összesen 130 hajó 25 nemzetből. Az idei megmérettetésre végül hat GC32 – es érkezett a csapatok fele az ESS – ből (Alinghi, OmanAir, RedBull) a másik fele pedig eddig is a GC32 Racing Tour – ban versenyzett (Zoulou, M&G Tressis Silicius, Black Star Sailing).

Az első napon öt futamot sikerült rendezni. A mezőnyt az ESS – es csapatok uralták és öt futam után az Alinghi és az OmanAir is tíz ponttal álltak, de a RedBull is csak két ponttal voltak lemaradva. Az elős futamot az OmanAir nyerte, második lett a RedBull és harmadik az Alinghi. A második futamgyőzelem a RedBull - é lett, itt az Alinghi érkezett másodiknak és az OmanAir harmadiknak. A harmadik futamot szintén az OmanAir nyerte és a dobogón ugyanaz volt a sorrend, mint az első futamban. Az utolsó két futamot az Alinghi húzta be és pontazonossággal ugyan, de ő állt az élen nap végén.

A második nap az OmanAir – é volt a 38. Copa del Rey – en. A rendezett öt futamból az első hármat megnyerte és emellett egy harmadik és egy második helyet vitorláztak. A nap végén második volt az Alinghi négy ponttal lemaradva, de egy futamot nekik is sikerült nyerni. A RedBull harmadik helyen zárta a napot öt ponttal az Alinghi mögött. A nap meglepetése hogy az utolsó futamot a Zoulou nyerte, de így is tíz pont hátrányba volt a harmadik RedBull – hoz képest.

A harmadik napon az Alinghi – nek egy pontot sikerült ugyan faragni a hátrányán, de 15 futam után továbbra is az OmanAir állt az élen, aki ismét három futamot nyert és ment még két harmadik helyet. A másik két futamgyőzelem az Alinghi – é volt, aki emellett csak második helyeket ment. Harmadik továbbra is a RedBull volt.

A zárónapra nem maradt már sok izgalom mert az Omanair két futamgyőzelme mellett csak második helyeket ment, így öt ponttal nyerte a 38. Copa del Rey – t. Második lett az Alinghi aki szintén két futamot tudott nyerni. A dobogó harmadik fokára pedig a RedBull állhatott. Az utolsó napon a helyiek kedvence a spanyol Iker Martinez is megvillant és a versenynap első futamát ő nyerte meg,  de így is csak a hatodik helyen végzett.

A sorozat következő állomása szeptember közepén lesz majd a Garda tavon.

 

2019 GC32 Racing Tour versenyei:

Május 22 – 26: GC32 Villasimius Cup - Villasimius, Sardinia, Italy

Június 26 - 30: GC32 World Championship - Lagos, Portugal

Július 31 – Augusztus 4: Copa del Rey MAPFRE - Palma de Mallorca, Spain

Szeptember 11 - 15: GC32 Riva Cup - Riva del Garda, Italy

November 6 - 10: TBA

 

A verseny honlapja: www.gc32racingtour.com