• Kövess minket!

Nemzetközi

Az OmanAir nyerte az Extreme Sailing Series San Diego – i fordulóját

Az OmanAir nyerte az Extreme Sailing Series San Diego – i fordulóját

Az OmanAir nyerte az Extreme Sailing Series San Diego – i fordulóját

Az Extreme Sailing Series idei utolsó előtti, hatodik versenyét az előző évhez hasonlóan San Diego – ban rendezték. A megszokott csapatok mellett mindig a rendező helyszín is szokott indítani egy egységet. Ez most sem volt másként, és San Diego – ban az idei Argo Group Gold Cup – ot és a Congressional Cup – ot is megnyerő Taylor Canfield szállt be a versenybe, Element Spark Compass nevű csapatával. A versenyre egyébként 7 csapat adta le a nevezését. Az eddigi öt verseny után az Alingi vezetett 2 ponttal az SAP Extreme és hat ponttal az OmanAir előtt. A svájciak a Garda – i VB negyedik helyük kivételével, eddig minden versenyüket megnyerték. San Diego előtt a nagy kédés az volt, hogy a szezon maradék két versenyén meg tudják e még fogni az Alingit a többiek, vagy 2016 után ismét tud majd szezont nyerni a csapat.

Az első napon a várakozásoknak megfelelően az Alingi dominált és a rendezett hat futamból négyet megnyertek. A napot egy negyedik és egy második hellyel kezdték, majd sorba jött a négy futamgyőzelem, amvel nyolc pont előnyük volt a második napra. Hat futam után az OmanAir volt a második 2,6,3,2,2,3 helyzésekkel. A nap folyamán az SAP Extreme és az INEOS Rebels UK is tudott futamot nyerni, de az SAP csak harmadik míg a britek negyedik helyen álltak 4 és 5 ponttal lemaradva.

A második napon hét futamot vitorláztak a csapatok. Ezen a napon az OmanAir és az SAP csatázott nagyot, a hétből ők gyűjtöttek be 3 – 3 futamgyőzelmet, a maradék egy futamot pedig az Alingi nyerte. 13 futam után még mindig az Alingi vezetett, de már csak 5 pont előnye volt a második OmanAir és anyolc pont a harmadik SAP – val szemben.

A harmadik napon gyenge szél fogadta a mezőnyt így mindösszesen két futamot sikerült rendezni. Az elsőt az SAP a másodikat az Alingi nyerte és mellette mind a ketten harmadik helyet vitorláztak. Az OmanAir futamot nem nyert de két második helyével hasonló pontot gyűjtött mint a másik két dobogós, így nap végén az eredmény változatlan volt, hasonló pontkülönbséggel.

Az utolsó napra hat futam maradt köztük az utolsó ami mindig dupla ponttal számít. Az első futamot egyből behúzta az Alingi, ráadásul az OmanAir csak egy ötödik helyet ment, így tovább nőtt a két csapat között a pontkülönbség. Ezután Phil Robertson – ék szárnyra kaptak, nyertek három futamot és mentek még egy harmadik helyet, miközben az Alingi 5,4,5,4 helyeket vitorlázott, így az utolsó futamra három pont volt az előnyük. Ez azt is jelentette, hogy az Alingi – nek a győzelemhez legalább két hellyel kell megverni az OmanAir – t. Hát ez San Diego – ban most nem sikerült, mert ugyan az Alingi nyerte az utolsó futamot, de az OmanAir lett a második és így egy ponttal ugyan de megverte a svájciakat, és ezzel begyűjtötte idei első győzelmét is. Az Alingi végül második lett, de hat verseny után összetettben ők vezetnek három ponttal. San Diego – ban harmadik lett az SAP, aki összetetben 3 ponttal lemaradva második az idei sorozatban.

A záróforduló Mexico – ban les Los Cabos – ban November végén…

 

A verseny honlapja:

www.extremesailingseries.com