• Kövess minket!

Nemzetközi

Az IDEC Sport Ázsiai rekordkísérletei

Az IDEC Sport Ázsiai rekordkísérletei

Az IDEC Sport Ázsiai rekordkísérletei

Amíg a többi Ultim a Brest Atlantiqe – on verseng majd november elejétől addig Francis Joyon az IDEC Sport – al kicsit más vizekre vitorlázik követve a hagyományos kereskedelmi utakat Ázsiába.

Francis Joyon az utolsó Route du Rhum győztese illetve a Jules Verne Trophy jelenlegi birtokosa 40 nap 23 órás idővel, most új rekordokat keres kicsit más horizontokon. Október végén száll majd vízre az IDEC Sport – al, hogy a távol keleten 4 különböző szakaszon új rekordokat állítson fel.

Az Idec Sport Ázsiai turnéjának első szakasza Lorient – ból indul, és Mauritius – on Port Louis kikötőjében fejeződik majd be. Ezt a rekordot tíz évvel ezelőtt pont Joyon állította be a 10.300 tmf – es távon 26 nap 4 óra és 13 perccel. Joyon a túra ezen szakaszán egyedül vitorlázik majd, aminek saját bevallása szerint az volt az oka hogy a saját rekordját szólóban szeretné megjavítani ha sikerül.

A második szakasz Port Louis – tól Vietnámig Ho Chi Minh City – ig tart majd, a harmadik pedig a kínai Shenzen – ig. Ez a két szakasz két teljesen új rekordot jelenthet majd. Ezeken a szakaszokon már nem szóló versenyzés lesz, hiszen új rekordok lévén a legjobb időt szeretnék vitorlázni az IDEC Sport – al.

A túra befejező szakasza a legendás vagy történelmi Clipper Route lesz Hong – Kong – tól Londonig. Tavaly februárban ezen az útvonalon új rekord született, amit Giovanni Soldini állított fel a Multi 70 - es Maseratti - val. A 13.000 tmf – es távot 36 nap 2 óra és 37 perc alatt teljesítették.

A túra teljes útvonala kicsit több mint 28.000 tmf ami nagyjából megegyezik egy normál földkerüléssel. Az IDEC Sport várhatóan majd jövő év márciusában ér majd vissza London – ba.

 

A négy rekordkísérlet az IDEC Sport 2019 - 2020 Asian Tour - jában

Leg 1: Mauritius Route: Lorient – Port Louis (Mauritius): 26 nap 4 óra 13 perc

Leg 2: Mauritius – Ho Chi Minh City: új útvonal még nincs referencia idő

Leg 3: Ho Chi Minh City – Shenzhen: új útvonal még nincs referencia idő

Leg 4: Clipper Route: Hong Kong – London: 36 nap 2 óra 37 perc