• Kövess minket!

Nemzetközi

Alinghi győzelem Oman – ban a GC32 Racing Tour – ban

Alinghi győzelem Oman – ban a GC32 Racing Tour – ban

Alinghi győzelem Oman – ban a GC32 Racing Tour – ban

Az idei GC32 Racing Tour idén is öt versenyre lett kiírva és mivel az Extreme Sailing Series megszűnt, így idén már több ESS – es csapat is itt versenyzett. Az eddigi négy helyszín és 73 futam után a nagy kérdés az volt, hogy Muscat – ban az Alinghi vagy az OmanAir fogja nyerni a versenyt és ezzel együtt a szezont is. Az owner – driver kategóriában is nagy csatára lehetett számítani Erik Maris Zoulou – ja és Jason Carol Argo – ja között.

Az Alinghi Világbajnokhoz méltóan kezdte a versenyt, hiszen az első nap rendezett 4 futamból hármat megnyertek és mellette még egy harmadik helyet vitorláztak, amivel hat pont előnnyel vezettek a hazai pályán versenyző OmanAir előtt, akik 2,2,3,5 helyeket vitorláztak. Nap végén a RedBull volt a harmadik. Hagara - ék két ötödik hellyel kezdték a napot majd egy második helyet és egy futamgyőzelmet is bezsebeltek, amivel csak egy pont hátrányuk volt az OmanAir – hez képest.

A második napon öt utamot sikerült rendezni. Ez a nap a Zoulou – é volt mert az öt futamból kettőt nyert és emellett még három második helyet is vitorlázott, amivel abszolútban is feljött a második helyre, egy ponttal lemaradva a még mindig vezető Alinghi – től. A Svájciak ezen a napon 5,4,2,1,2 helyeket vitorláztak, amivel továbbra is vezettek. Kilenc futam után továbbra is Hagara – ék voltak a harmadik helyen 2,1,4,5,5 futameredményekkel.

A harmadik napra is öt futam jutott. Az öt futamból hármat a hazaiak kettőt pedig a svájciak nyertek. Az Alinghi továbbra is őrizte vezető helyét öt ponttal a második Zoulou előtt. Az OmanAir a futamgyőzelmekkel és két harmadik helyével feljött a harmadik helyre öt pontra a Zoulou – tól és tízre az Alinghi – től.

Az utolsó napra már csak három futam maradt. Az Alinghi kettőt nyert az utolsóban pedig második lett így a VB címük mellé a sorazatgyőzelem is az övék lett 2019 – ben. A második futamban az OmanAir és a Zoulou ütközött, aminek eredménye az lett, hogy a Zoulou már nem tudta folytatni a versenyzést. Az OmanAir sem tudta befejezni a futamot, és a következőre sem ért ki a szerelés után de az utolsó futamon már tudott indulni, amit meg is nyert, de ezzel együtt is csak a negyedik helyen végeztek hazai pályán, viszont a sorozatot a második helyen zárták idén. Az Oman – i versenyen a Zoulou lett a második a RedBull pedig a harmadik.

 

A verseny honlapja:

www.gc32racingtour.com