• Kövess minket!

Nemzetközi

Aleph győzelem Rovinj - ban a 44 Cup - on

Aleph győzelem Rovinj - ban a 44 Cup - on

Aleph győzelem Rovinj - ban a 44 Cup - on

Az RC44 – es sorozat idei második versenye Porto Montenegro - i után szintén az Ardián a sorozat életében már jól ismert helyszínen Rovinj – ban rendezték május 29 és június 2 között. A versenyre kilenc csapat nevezett összesen.

Az első napon mindössze csak egy futamot sikerült rendezni, mert a körülmények nem voltak teljesen ideálisak. A futam alatt rengeteg helycsere volt, de végül a “helyi erő” Igor Lah csapata a Team Ceeref tudta megnyerni az első futamot. A második helyen végül a Team Nika futott be, harmadiknak pedig a Bronenosec érkezett.

A második napon más a szokásos menetrend szerint három futamot sikerült rendezni. Ezen a napon a tavalyi sorozatgyőztes Monacoi Charisma nyert két futamot, de ezzel is csak a negyedik helyen álltak nap végén. A Team Ceeref 4,2,4 helyekkel továbbra is tudta őrizni vezető helyét. Második helyre egy futamgyőelemmel és egy második és hatodik hellyel az Artemis jött fel, a harmadik helyen pedig az Aleph állt nap végén 8,3,3,2 helyekkel.

A harmadik nap az Aleph – é volt aki a három futamból a Charisma – hoz hasonlóan kettőt nyer és mellette egy harmadik helyet vitorlázott, amivel a harmadik helyről az összetettben átvette a vezetést, ráadásul öt pont előnnyel a Team Ceeref előtt. A harmadik helyen az Artemis állt nap végén, igaz azonos ponttal a Peninsula Petroleum – al.

Az utolsó napra már csak két futam maradt, amiből az Aleph nyerte az egyiket a másikat pedig az orosz Tavatuy. A 44 Cup sorozatának idei második versenyét végül az Aleph nyerte, aki a rendezett kilenc futamból hármat nyert, és a kezdeti nehézségek (8. hely) után kiegyensúlyozottan vitorlázott. Második lett a Monacoi Charisma, aki kilenc pontot kapott a francia csapattól. A végelszámolásban az Artemis meg tudta tartani a harmadik helyét, így hosszú idő után ismét dobogóra állhattak. A sorozat következő versenye a VB lesz július közepén Marstrand – ban.

 

A verseny honlapja:

https://www.44cup.org