• Kövess minket!

Nemzetközi

A Team Nika nyerte a 2018 évi RC44 VB – t

A Team Nika nyerte a 2018 évi RC44 VB – t

A Team Nika nyerte a 2018 évi RC44 VB – t

Az RC44 – es sorozat idén is öt helyszínen méretteti meg magát. A szezon a Calero Marina – ban Lanzarote – n indult, majd Portoroz – ba látogatott. Nyár közepén Manstrand – ban versenyeztek a hajók, mielőtt szeptember 26 és 30 között Cascais – ba érkeztek a VB és az utolsó novemberi verseny helyszínére. A VB előtt eddig két olyan csapat volt aki már tudott duplázni a győzelmek tekintetében. A nagy kérdés az volt hogy a Team Nika vagy a Team Ceeref be tudja e gyűjteni harmadik VB győzelmét is vagy esetleg új Világbajnokot avatnak. Mind a két csapat ment már idén egy második és egy harmadik helyet, illetve a Nika emellett egy hetedik a Ceeref pedig egy negyedik helyet gyűjtött be, de idén még egyik csapat sem nyert versenyt. Talán a Nika mellett szólt, hogy Dean Barker ismét beült a hajóba taktikusnak. Összetettben három verseny után egyébként a Monacoi Charisma vezetett 8 ponttal, második helyen állt egy ponttal lemaradva a Ceeref és harmadik volt 11 ponttal az Artemis.

Az első napon a megszokott menetrend szerint három futamot rendeztek. Meglepetésként a Bronenosec kezdett be a legerősebben, mert a három futamból kettőt megnyertek és mellett még egy ötödik helyet vitorláztak a második futamban, így nap végén ők vezették a mezőnyt négy pont előnnyel. A második futamot a Team Ceeref nyerte, de még ezzel is csak a negyedik volt nap végén mert ment egy nyolcadik és egy harmadik helyet is. A napot másodikként a Charisma fejezte be aki folyamatosan javulva (6,3,2) 11 pontot gyűjtött. Harmadik volt pontazonossággal a Nika (2,4,5).

A második napon a Team Nika már átvette a vezetést, miután az első futamot megnyerte, még egy második és egy harmadik helyet vitorlázott, amivel csekély két pontos előnye volt a Bronenosec – el szemben, aki ezen a napon 3,7,2 helyeket vitorlázott. Harmadik helyre feljött a Ceeref hat ponttal lemaradva a második helyezettől, de ezen a napon is tudtak futamot nyerni. Ez a teljesítmény az Artems – nek is összejött és ezzel feljöttek az összetett negyedik helyre.

A harmadik nap egyértelműen a Ceeref – é volt, aki két futamgyőzelme mellett még egy negyedik helyet vitorlázott, de ez is csak a második helyre volt elég öt ponttal lemaradva a vezető Nika – tól, aki egyenletesen vitorlázva 4,2,3 helyeket ment. Nap végén a Charisma volt a harmadik aki begyűjtötte első futamgyőzelmét az idei VB – n.

Az utolsó nap nagy kérdése az volt elég lesz e az öt pont a Nika – nak hogy megszerezze harmadik VB címét vagy a Ceeref képes lesz meglepni Dean Barker – éket. A válasz egyértelműre sikeredett. A Nika az első futamban ugyan ment egy hetedik helyet, de ezután egy második hely következett és a végén egy futamgyőzelemmel koronázták meg harmadik VB – címüket. A Ceeref – nek 5,3,3 helyezéseivel be kellett érni az idén a VB ezüsttel. A bronzérem a Bronenosec – é lett aki ezen a napon is tudott futamot nyerni.

A szezon utolsó versenye szintén Cascaisban lesz ahol eldől ki nyeri majd az idei szezont. Összetetben négy verseny után jelenleg a Nika vette át a vezetést. Egy ponttal van lemaradva tőle a Ceeref és szintén egy pont hátránya van a harmadik Charisma – nak is.

 

A verseny honlapja:

www.rc44.com