• Kövess minket!

Nemzetközi

A Team Aqua nyerte az RC44 Portoroz – i fordulóját

A Team Aqua nyerte az RC44 Portoroz – i fordulóját

A Team Aqua nyerte az RC44 Portoroz – i fordulóját

Az RC44 – esek idei sorozatának második állomása volt a hétvégén a Portoroz – I verseny. A versenyen mindenki a hazai csapatra a Team Ceeref – re figyelt, aki a sorozat tíz évében eddig két évben is sorozatot tudott nyerni és emlett még két Világbajnoki címet is begyűjtött. A csapat nem titkolt szándéka, hogy hazai pályán a győzelmet szeretnék megszerezni igaz a taktikusuk, a brit Adrian Steel bevallotta, hogy nem igazán vitorlázott még ezen a vízterületen Triestet kivéve.

A többi csapat is erősített erre a versenyre. A kétszeres sorozatgyőztes Team Nika taktikusa Dean Barker lett illetve három szlovén olimpikont is leigazoltak (Tomaz Copi, Mitja Margon, Iztok Knafelc). Az Artemis csapata is tovább erősödött, mert Iain Percy mellett, még Nathan Outteridge is beszállt taktikusként a hajóra. A Peninsula Petroleum – on Vasco Vascotto helyett ezen a versenyen Ed Braid diktálta a takikát. 

Az első napon a szokásos napi három futamot sikerült megrendezni. Az első futamot egyből a hazai pályán versenyző Ceeref nyerte, második lett a Team Aqua és harmadik az Aleph. A következő futamot a Team Nika nyerte, második lett az Aleph és harmadik a Ceeref. A csütörtöki utolsó futamot az Aqua nyerte, második lett a Charisma és harmadik a Nika. A nap végén a Ceeref vezetett nyolc ponttal (1,3,4) második volt két ponttal lemaradva az Aqua (2,7,1) és harmadik a Nika (7,1,3).

Második napon szintén három futamot rendeztek a Piran – i öbölben. Az első futamot egyből a Charisma nyerte, második lett a Peninsula Petroleum, harmadik pedig a Team Nika. A tovabbi futamokban a Team Aqua és a hazai Ceeref tudta megismételni előző napi futamgyőzelmét, így lehetett már sejteni, hogy a Portoroz – i verseny is ezen két hajó között dől majd el. A nap végén a szlovénok vezettek három ponttal az Aqua előtt.

A harmadik napon csak két futamot sikerült rendezni. Az első két hajó közül egyik sem tudott futamot nyerni, de két olyan csapat akinek eddig nem sikerült még igen. Az első futamban a francia Aleph a másodikban pedig a Peninsula Petroleum diadalmaskodott. Az élen az Aqua át tudta venni a vezetést az ezen a napon vitorlázott két második helyével. A Ceeref egy negyedik és egy harmadik helyet vitorlázott, amivel pontazonossággal ugyan de második volt nap végén.

A zárónapon a két első már nem igazán figyelt a mezőnyre inkább csak egymásra. Ennek fényében az Artemis feléledt és a három futamból kettőt be is húzott, de ezzel együtt is csak az ötödik helyen végeztek. Az Aleph ezen a napon is tudott futamot nyerni, amivel övé lett a dobogó harmadik foka. Az élen a végjátékból végül az Aqua jött ki jobban, igaz ment két utolsó helyet de az utolsó futamban elért második helye elég volt, hogy egy ponttal ugyan de nyerje a Portoroz – i versenyt. A Ceeref lett a második, ők is vitorláztak egy utolsót egy hatodik és egy negyedik helyet az utolsó napon, így nem sikerült a hazai győzelem.

Összetettben két verseny után még a Szlovén csapat vezet, de az Aqua már csak egy ponttal van lemardva. Az idei öt versenyből még három hátra van, a következő június végén svédországban lesz.

 

A verseny honlapja:

www.rc44.com

Eredmények:

http://www.rc44.com/results