• Kövess minket!

Nemzetközi

A Team Aqua győzelmével zárult a 44 Cup Cascais – i fordulója

A Team Aqua győzelmével zárult a 44 Cup Cascais – i fordulója

A Team Aqua győzelmével zárult a 44 Cup Cascais – i fordulója

A 44 Cup idei szezonjának, utolsó előtti negyedik versenyét rendezték a Portugál vitorlás Mekkában Cascais – ban. A Világbajnokság megnyerése után az volt a nagy kérdés hogy a Brit Team Aqua folytatja e korábbi sorozatgyőzelmeihez való szereplését vagy esetleg az elmúlt években jól szereplő Ceeref vagy Team nika esetleg újra megtudja verni Cameron Appleton – éket.

Az első napon a szokásos három futammal indítottak a csapatok. A nap a tavalyi győztes Charisma – é volt hiszen 2,1,2 helyekkel egy ponttal vezetett három futam után. Második volt a Team Aqua, aki folyamatosan javulva 3,2,1 futameredményekkel, egy ponttal volt csak lemaradva a Charisma mögött. Harmadik helyen az Aleph állt, aki nem mellesleg az első futamot megnyerte és mellette egy hatodik és egy negyedik helyet vitorlázott.

A második napon is futamgyőzelemmel kezdett az Aleph de mellette 5 és 2 helyeket ment, amivel maradt harmadik hat futam után is. Az élen a Team Aqua átvette a vezetést igaz pontazonossággal, de ők ezen a napon is tudtak futamot nyerni. A második Charisma 3,4,5 helyeket vitorlázott.

A harmadik napon a Team Aqua növelni tudta előnyét (2,1,3) így kilenc futam után már 7 ponttal vezetett. Második helyen a Charisma állt, aki ezen a napon 5,3,5 helyeket vitorlázott. A harmadik helyre feljött a Team Nika, (3,6,1) nem is akárhogy hiszen 7 pont előnyt tudott realizálni a nap végére az eddig harmadik helyen vitorlázó Alephel szemben. Talán az sem elhanyagolható hogy a taktikus Tom Slingsby volt.

Az utolsó napon is három futam volt. A Team Aqua nem ment a legjobban (4,3,8) de ezzel együtt meg tudta őrizni vezető helyét és a VB után Cascais – ban is diadalmaskodni tudott. Az utolsó napon a Nika ismét nagyot ment 1,5,1 amivel második helyen végzett a Portugál fordulón. A dobogó harmadik fokára végül a Charisma állhatott fel.

Négy verseny után egy kiejtővel eddig összetettben vezeti az idei sorozatot a Team Aqua 5 ponttal, egy ponttal van lemaradva a Nika és harmadik négy pontra a Nika – tól a Team Ceeref. A záróforduló novemberben Palma de Mallorca – n lesz majd.

A verseny honlapja:

www.44cup.org