• Kövess minket!

Nemzetközi

A Scallywag is rajthoz áll az Antigua – Bermuda Race - en

A Scallywag is rajthoz áll az Antigua – Bermuda Race - en

A Scallywag is rajthoz áll az Antigua – Bermuda Race - en

Két hónappal a 2019 – es Antigua Bermuda Race rajtja előtt már több mint húsz hajó nevezett a versenyre. A szám nem tűnik soknak, de a 935 tmf – es versenyt idén rendezik meg harmadik alkalommal.

A május 8 – i rajtnál a 100 lábas supermaxi az SHK Scallywag is indulni fog szokás szerint profi vitorlázókkal a fedélzetén. A csapat a Volvo Ocean Race legutóbbi kiadásán is indult illetve a 100 lábas hajó a Rolex Sydney Hobart – on is rajthoz állt de technikai okok miatt fel kellett adni a versenyt. A Team Sun Hung Kai Scallywag tulajdonosa elmondta, hogy izgatottan várja a verseny rajtját, amin első ízben indulnak majd. A hajó kormányosa most is az ausztrál David Witt lesz. A 100 lábas dönthető kiel – es hajó (korábban Ragamuffin) nem titkolt szándéka, hogy szeretné megdönteni a verseny eddigi rekord idejét amit jelenleg egy VO70 – es hajó a Warrior tart 2 nap 18 óra 32 perc 48 másodperces idővel.  

A mezőny legkisebb hajója a z Open 40 – es Raucous lessz amit négykezes vitorlázással visznek majd. Ezen kívül két hajó van a mezőnyben aki eddig mindegyik Antigua – Bermuda Race – n résztvett, méghozzá a Hermes, egy Pogo 12,5 – es, illetve a Morgen Watson egy Hanse 43 – as

Az Antigua Bermuda Race része az Atlantic Ocean Race Series versenysorozatnak ami hasonló értékkel rendelkezik, mint a RORC Caribbean 600, a Rolex Fastnet Race, vagy a  Rolex Middle Sea Race. A Scallywag – nek ez a verseny remek felkészülés és pontgyűjtési lehetőség arra, hogy a fő versenyen a Transatlantic Race – en indulhasson, ami június 25. – én rajtol majd.

 

A verseny honlapja:

https://antiguabermuda.com