• Kövess minket!

Nemzetközi

A Norauto nyerte a GC 32 Racing Tour Lagos Cup - ot

A Norauto nyerte a GC 32 Racing Tour Lagos Cup - ot

A Norauto nyerte a GC 32 Racing Tour Lagos Cup - ot

Idén már nem csak az Extreme Sailing Series érdekes, de a hasonló hajókkal vívott GC32 Racing Tour is egyre felkapottabb az olimpiai bajnokok és America’s Cup kormányosok körében. Az előző szezonban az olimpiai bajnok spanyol Iker Martinez illettve Frank Cammas is megfordult már a sorozatban, de idén Sir Ben Ainslie is beült és a szezon hátralévő versenyein részt vesz majd a sorozatban.

Talán az is jót tett a GC32 Racing Tour – nak, hogy tavaly Ománban a nem hivatalos VB – n illetve idén a Garda tavi Világbajnokságon nagyobb mezőnyben vitorlázhattak ezek a hajók.

A Portugál Lagos Cup a második verseny a szezonban a Világbajnokság után és még három vár majd a csapatokra. A versenyre nyolc csapat nevezett hét nemzetből. Az első napon öt futamot sikerült rendezni. A nap Frank Cammas – éké volt a Norautoval, mert az öt futamból kettőt nyertek és Mellette két második és egy harmadik helyet vitorláztak. Nap végén második volt a Zoulou aki szintén nyertek futamot és mellette három második helyet is mentek. Harmdik volt a tíz ponttal leszakadva az Argo aki szintén nyert futamot de mellette két hatodik és egy ötödik helyet is. A sorozatban debütáló négyszeres olimpiai bajnok Ben Ainslie – ék szintén nyertek futamot, de összetettben még csak az ötödik helyen állnak. Owner Driver kategóriában az Argo vezetett, második volt a .film Raceing és harmadik a Frank Racing.

A második napon is hasonlóan szépen vitorlázott a Norauto és az előző naphoz hasonlóan öt rendezett futamban 1,1,4,2,3 helyeket vitorlázott, amivel két nap után már 11 pont előnnyel vezette a mezőnyt. A Zoulou kicsit gyengébben kezdte a napot egy kilencedik hellyel, majd folyamatosan javulva futamot is tudott nyerni, így meg tudta tartan második helyét. A harmadik helyre feljött az INEOS Team UK. Úgy tűnt Ben Ainslie – ék magukra találtak ezen a napon, mert nem volt ötödiknél rosszabb helyük és mellette egy futamot is tudtak nyerni. Az owner driver kategóriában nem történt változás tíz futam után még mindig az Argo vezetett, második volt a .film Racing és harmadik a Frank Racing.

A harmadik napon is meg tudta tartan az első helyét a Norauto, mivel két első egy negyedik és egy ötödik helyet vitorlázott amivel már tíz pont volt az előnyük a második Zoulou – val szemben. A dobogó harmadik fokáig tudott feljönni a RealTeam 4,2,2,3 helyeket vitorlázva. Nap végén negyedik volt az Argo és ötödik az INEOS Team UK, akik még előző nap a dobogón voltak.

Az utolsó napra hat futam maradt, így összen 20 futamot tudtak vitorlázni a csapatok. A Norauto tovább növelte előnyét és végül 15 pont előnnyel nyerte a versenyt. Második lett a Zoulou, harmadik pedig a RealTeam. Az Owner Driver kategóriában végül a Frank Racing lett az első, az Argo – t és a Zoulou – t megelőzve.

A sorozat következő versenye, Palma de Mallorca – n less majd július végén.

A verseny honlapja:

www.gc32racingtour.com