• Kövess minket!

Nemzetközi

A Maseratti újra száguld: Hong Kong – London rekordkísérlet.

A Maseratti újra száguld: Hong Kong – London rekordkísérlet.

A Maseratti újra száguld: Hong Kong – London rekordkísérlet.

A Giovanni Soldini által kormányzott Multi70 – es trimaran a Maseratti újabb rekordkísérletre készül, méghozzá egy 13.000 tengeri mérföldes “Tea” útra, ami Hong Kong – tól Londonig tart

A csapat több rekord beállítása után New York – San Francisco (Golden Route), San Francisco – Shanghai (Tea Clipper Trade Route) az új rekordkísérlettel követni szeretné a teaszállító hajók útvonalát, amelyek XIX. században Hong Kong – ból Londonba a Jóreménység fok megkerülésével szállították a teát.

A jelenlegi rekordot 2008 – ban állította be a francia Lionel Lemonchois és nyolcfős csapata a 100 lábas katamaránnal a Gitana 13 – al. Az idejük 41 nap 21 óra 26 perc 34 másodperc volt.

A rekordkísérletre januárban szeretnének elindulni. A kormányos Giovanni Soldini, aki 25 év tengeri tapasztalattal rendelkezik, közte olyan trofeákkal mint az 1999 – es Around Alone amit megnyert, vagy akár az 1995 – os BOC Challenge (régi Vendée Globe) ahol úgy lett második, hogy közben kimentette a Déli Óceánon a francia Isabelle Autissier – t. A csapat többi tagja Guido Broggi (ITA), Carlos Hernandes (ESP), Oliver Herrera (ESP), Francesco Malingri (ITA), Matteo Soldini (ITA) és Francois Robert (FRA).

A tervezett útvonal Hong – Kong -ból indulva végigvitorlázni a Dél Kínai tengeren, majd át a Jáva tenger, ezután a Szumátra és Jáva közötti szoroson keresztül ki az Indiai óceánra, majd a Jóreménység fokát megkerülve (nem a kedvezőbb irányból) végig az Atlanti óceánon a Londoni befutóig.

 

A csapat honlapja:

http://maserati.soldini.it