• Kövess minket!

Nemzetközi

A maradék három hajóosztályban is befutottak a győztesek a Route du Rhum - on

A maradék három hajóosztályban is befutottak a győztesek a Route du Rhum - on

A maradék három hajóosztályban is befutottak a győztesek a Route du Rhum - on

Sűrű nap volt Guadeloupe – on tegnap déltől, mert a maradék három osztályban is megérkeztek a győztesek. A Ruote du Rhum – on összesen hat osztályban 138 hajó vágott neki a St. Malo – Guadelope távnak. A leggyorsabb Ultim kategóriában Francis Joyon nyert hét nap és 14 óra vitorlázás után. Multi 50 – ben Armel Tripon tudott nyerni 11 nap és hét óra után. IMOCA 60 – ban Alex Thomson futott be ugyan elsőnek, de a sziklának ütközése és motorhasználata miatt 24 órás büntetést kapott és emiatt a hivatalos eredménye 3. hely lett. A kategóriát így Paul Meilhat nyerte. Thomson igazi sportember a sajtó kédéseire, hogy mi a véleménye a büntetéséről, annyit nyilatkozott, hogy ez a sport az apró részleteken múlik és ő egy apró részletre nem tudott figyelni így megérdemli a büntetését. Viszont azt is elárulta, hogy az ő célja a Vendée Globe megnyerése!!!

Tegnap dél előtt nem sokkal megérkezett 15 nap és egy óra vitorlázás után a Rhum Multi osztály nyertese is Pierre Antoine az Olmix – al. Délután az egytestű Class 40 osztály győztese is befutott. A francia Yoann Richomme 16 nap három óra vitorláázs után szelte át a célvonalat. Az osztályban hajnalban már a többi dobogós is befutott. Második lett Aymeric Chappellier, harmadik pedig a brit Phil Sharp.

Éjfél után nem sokkal a RhumMono kategória győztese is befutott. Ezt az osztályt a szintén francia Sidney Gavignet nyerte.

 

A verseny honlapja:

https://www.routedurhum.com/en/