• Kövess minket!

Nemzetközi

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race nyolcadik szakaszát

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race nyolcadik szakaszát

A Mapfre nyerte a Volvo Ocean Race nyolcadik szakaszát

Egy újabb izgalmas szakasz fejeződött be a Volvo Ocean Race – n. A nyolcadik szakasz Itajai – ból rajtolt és Newport R.I. – en futott be. A legnagyobb kihívást a szakaszban az egyenlítői gyengeszeles zónán való átvitorlázás jelentette megint, ahol folyamatos helycserék voltak a mezőnyben. A szakasz 5700 tmf volt, de mintha egy pályaversenyen lennénk ismét igen izgalmas befutónak lehettünk szemtanúi. A befutó előtti utolsó pár napban a Brunel és az összetettben is vezető Dongfeng  váltogatta egymást az élen, majd az utolsó napon a Dongfeng vezette a mezőnyt. Szintén az utolsó 24 órában a Mapfre a sírból hozta vissza a match – et, mert ekkor még az ötödik helyen álltak. A befutó előtt nem sokkal a Brunel újra élre tudott állni és a Mapfre is fel tudott jönni a második helyre a Dongfeng elé. A két hajó között amúgy is igen izgalmas csata volt, mert a Dongfeng a hetedik szakaszon egy ponttal ugyan de át tudta venni az összetett vezetést a Mapfre - től. Charles Caudrelier – éknek ráadásul még nincs szakaszgyőzelmük így az az egy bónusz pont ami a szakaszgyőzteseknek jár is nagyon kellett volna nekik, hogy az élen maradjanak.

A befutó elég hosszú szenvedés volt a csapatoknak, mert mindamellett hogy nem fújt a szél az öbölben, még a köd is nehezítette a dolgukat, viszont cserébe csodás napfelkeltét nézhettek meg a vízen, amikor kicsit oszlott a köd. A szakaszt a Mapfre nyerte aki az utolsó pillanatban még be tudott csúszni a Brunel elé és ezzel újra átvette a vezetést összetettben a Dongfengtől. A második helyen a Brunel érkezett néhány száz méterre elmaradva a Mapfre – től, de összetettben ezzel a második hellyel elég biztosan a harmadik helyen állnak. A harmadik hely is izgalmasra sikerült, mert a Vestas 11th Hour Racing még az öböl közepén a Donfeng elé tudott állni és a befutóig meg is tudta tartani az előnyét. Negyediknek érkezett a Dongfeng, amivel összetetben visszacsúsztak a második helyre és az egy pont előnyből három pont hátrány lett a Mapfre – vel szemben.

A nyolcadik szakasz után rövid pihenés vár majd a csapatokra, és a verseny a Newport – i kikötői futammal fog majd folytatódni május 19 – én, illetve május 20 – án a kilencedik futam rajtjával.

A verseny honlapja:

www.volvooceanrace.com

Eredmények:

https://www.volvooceanrace.com/en/scoreboard.html