• Kövess minket!

Nemzetközi

A Malta Altus Challenge is beszáll a 36. America’s Cup küzdelmeibe

A Malta Altus Challenge is beszáll a 36. America’s Cup küzdelmeibe

A Malta Altus Challenge is beszáll a 36. America’s Cup küzdelmeibe

Alig egy hét telt el, hogy hivatalosan lezárult a 36. America’s Cup nevezési periódusa (2018.11.30) de a védő Royal New Zeland Yacht Squardon ellenőrizte és el is fogadta egy új kihívó a Royal Malta Yacht Club nevezését a 36. America’s Cup - ra

A Malta Altus Challenge a negyedik kihívója lett a 2021 – es Kupának, a Challenger of Record Luna Rossa (ITA), az American Magic (USA) és az INEOS Team UK mellett. A Royal Malta Yacht Club volt az első a lehetséges nyolc késői kihívó közül, de valószínű hogy már nem igazán lesz több olyan csapat aki nevezni szeretne még a 2021 – es Kupára. A Kupa 167 éves történetében ez az első alkalom, hogy Máltai csapat nevezett. Európa legkisebb országa mindössze 316 km2 de a történelem során a Földközi tenger egyik kulcsfontosságú kikötőjévé vált.

A Royal Malta Yacht Club – ot 1835 – ben alapították és a Club nevéhez fűződik az egyik legnagyobb Földközi tengeri verseny a 606 tengeri mérföldes Rolex Middle Sea Race, amely a Kékszalaghoz hasonlóan idén ünnepelte 50. születésnapját.  

A csapat vezetője Pasquale Cataldi, az olasz származású üzletember aki az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó Altus tulajdonosa. Cataldi – nak ez az első America’s Cup kampánya, de tervei szerint legalább három eseményen szeretné versenyeztetni a csapatot. A csapat összeállításáról jövő év első negyedében tudhatunk meg majd többet az ígéretek szerint.

 

A verseny honlapja:

www.americascup.com