• Kövess minket!

Nemzetközi

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt

Genovában a Világkupa sorozat idei második eseményén Laser Standard hajóosztályban nagy magyar sikerrel zárult a verseny. Vadnai Jonatán, aki összetettben a második helyen állt az Éremfutam (Medal Race) előtt, a tíz legjobb versenyző dupla pontszámmal számító döntő futamán a végső győzelemhez szükséges három hellyel megelőzte a 2017-ben és 2018-ban is világbajnok ciprusi Pavlosz Kontideszt!

Magát az Éremfutamot bátyja, Vadnai Benjamin nyerte, aki így végeredményben a 9. helyre jött fel. Benji a selejtezők során is nyert egy futamot.

Laser Standard osztályban a genovai Világkupa versenyen 45 nemzet 111 hajója vett részt. Mindvégig gyenge szél fújt, így a selejtezők után az arany csoportnak csak egyetlen futamot sikerült rendezni a Medal Race előtt.

A VADNAI-TESTVÉREK 2009 ÉS 2017 KÖZÖTT KETTEN EGYÜTT ÖSSZESEN 26 ALKALOMMAL VÉGEZTEK DOBOGÓS HELYEN KOROSZTÁLYOS VILÁG- ÉS EURÓPA-BAJNOKSÁGOKON.

Ezek között 8 világbajnoki és 4 Európa-bajnoki cím volt. Benjamin kvalifikációt szerzett a Riói Olimpiára, ahol az egyik legfiatlabb versenyzőként a 33. helyen végezve rengeteget tanult.

Azóta is együtt, az edzéseken és a versenyeken egymást hajtva lépkednek előrébb a nemzetközi mezőnyben a legnépesebb olimpiai hajóosztályban, a Laser Standardben. Tavaly az aarhusi világbajnokságon még nem szereztek indulási jogot a tokiói olimpiára, ahová most a férfi hajóosztályokban kisebb létszámúra szabott mezőnyök miatt sokkal nehezebb kvalifikálni, mint négy évvel ezelőtt.

Tokióban 35 nemzet laserese indulhat a riói 46-hoz képest. Az indulási jogot a Vadnai-testvéreknek az idei világbajnokságon kell elérniük. Remélhetőleg sikerül, hiszen egyre előrébb járnak a nemzetközi mezőnyben. Meghatározó versenyzők voltak a korosztályos világversenyeken, és most már a felnőtt mezőnyben is számolni kell velük lehetséges győztesként.

 

Forrás:hajozás.hu