• Kövess minket!

Nemzetközi

A Luna Rossa nyert Valencia – ban az 52 Superseries - ben

A Luna Rossa nyert Valencia – ban az 52 Superseries - ben

A szezon győztese a Quantum Racing lett

A TP52 Superseries idei utolsó versenyét rendezték meg Valencia – ban szeptember 18 és 22 között. A helyszín nem volt ismeretlen sem a sorozatnak sem a versenyzők nagy részének, hiszen a sorozat 2012 - es szezonja is itt fejeződött be, másrészt a versenyzők nagy része elég sokat lakott itt, hiszen két America’s Cup – ot is rendeztek ebben a kikötőben. Maga a kikötő szinte semmit nem változott, a csapatok főhadiszállásai azóta ugyanabban a formában vannak, mint amikor befejeződött a Kupa. Mivel a szezon utolsó versenye volt az is nagy kérdés volt, hogy lesz e új csapat aki meg tudja nyerni a sorozatot, vagy az eddig is domináló két csapat hódítja el újra a trófeát. A Superseries eddigi hat szezonjában ugyanis a Quantum Racing (’13,’14,’16) és az Azzurra (’12,’15,’17) is 3 – 3 győzelmet szerzett eddig.

Az első napon gyenge szél fogadta a versenyzőket. Az első futamot 6 – 7 kts – es szélben sikerült megrendezni. A rajtot az Azzurra kapta el a legjobban, de végül a futamot a Platoon nyerte, második lett az Azzurra és harmadik a Phoenix. A második futamra már kicsit erősödött a szél 9 – 10 kts – ben lőtték el a futamot. Ezt a futamot a Luna Rossa nyerte meg, második lett a Quantum Racing és harmadik az Azzurra. A nap végén a Platoon vezetett (1,4) második volt az Azzurra (2,3) és harmadik a Luna Rossa (6,1).

A második nap halasztással kezdődött …és azzal is ért véget, mivel ezen a napon nem volt annyi szél hogy futamot lehessen rendezni.

A harmadik napon így kicsit több futamot vitorláztak a csapatok szám szerint hármat. A második nap első futama sem volt túl erősszeles, de legalább lehetett vitorlázni. A rajtnál a Platoon összehozott egy korai rajtot, de ezután szépen feljött a mezőnyben és végül a negyedik helyen futott be. A futamot egyébként a Luna Rossa nyerte, második lett az Onda és harmadik az Azzurra. Ez a nap az Onda – nak elég jól sikerült mert az első futambeli második helye után a második futamot megnyerte, második lett a Provezza harmadik pedig a Luna Rossa. A nap utolsó futamát a Platoon nyerte, második lett a Quantum Racing és harmadik az Onda. Öt futam után a Luna Rossa vezetett 15 ponttal, második volt a Platton 18 – al és harmadik az Azzurra 20 ponttal.

A negyedik napra is három futam maradt. Az elsőt a Quantum Racing – nek sikerült megnyernie, itt második lett a Phoenix és harmadik a Platoon. A következő futamot az Azzurra nyerte, megint második lett a Phoneix és harmadik a Sled. Az utolsó futamot a Sled – nek sikerült megnyernie, másodiklett a Luna Rossa és harmadik a Quantum. Négy nap és nyolc futam után a Luna Rossa állt az élen 31 ponttal, második volt a Quantum egy ponttal lemaradva és harmadik a Platoon szintén egy pont hátránnyal a Quantum mögött. Az utolsó napon már nem tudtak vitorlázni a cspatok, így a szezon újonc Luna Rossa megnyerte idei második versenyét is, de összetettben ez is csak a negyedik helyre volt elég a szezonban. Az idei versenysorozat a Quantum Racing nyerte, második lett a Platoon és harmadik az Azzurra.

Folytatás 2019 – ben Menorca – n…