• Kövess minket!

Nemzetközi

A Kiwik is beszállnak a SailGP – be

A Kiwik is beszállnak a SailGP – be

A Kiwik is beszállnak a SailGP – be

A koronavírus miatt ugyan csonka szezonját éli a Sail GP, de idén már több csapat is csatlakozott a küzdelmekhez. Először a Dánok, majd a spanyolok és most végül de reméljük nem utolsó sorban a Kiwik is beszállnak a Sail GP küzdelmeibe.

Nagy meglepetést nem hozott a csapat két alapembere, hiszen az olimpiai arany és ezüstérmes, illetve America’s Cup győztes párost Peter Burlinget és Blair Tuke – ot nem igazán lehet kihagyni egy ilyen csapatból.

Ők lettek a szindikátus vezetői is egyben, amely majd a 2021 – es America’s Cup után áprilisban San Francisco – ban az első versenyen csatlakozik majd a sorozathoz.

Burling elmondta, hogy büszkeség számukra hogy Új – Zélandot képviselhetik ebben a sorozatban amely remek platform a profi vitorlázók számára, ahol olimpikonok és America’s Cup versenyzők is összemérhetik a tudásukat.

Burling és Tuke 2008 óta vitorlázik együtt és ezalatt egy olimpiai arany és ezüstérmet, és hat VB – címet gyűjtöttek a 49er osztályban. Mindössze 26 évesen sikerült először America’s Cup – ot nyerni és a jövő év is tartogathat még számukra sikereket, hiszen America’s Cup és Olimpia is lesz jövőre.

 

A sorozat honlapja:

www.sailgp.com