• Kövess minket!

Nemzetközi

A felzárkózás iskolája

A felzárkózás iskolája

Befejeződött a Delta Lloyd Regatta

Mindegyik magyar, Érdi Mári, Vadnai Benjamin és Jonatán egyaránt javuló teljesítménnyel jutott előrébb a mezőnyben a Delta Lloyd Regattán Medemblikben. A ma befejeződött versenyen Mári egy utolsó futamgyőzelemmel a 11. helyre kapaszkodott fel a Laser Radial mezőnyben. Vadnai Benjamin a 12. helyig jutott előre a százhajós Laser Standard flottában, és az öccse Jonatán is feljött a 20. helyre a kiencfutamos versenyen.

A versenyen péntek délutánig 8-8 futamot teljesítettek a laseresek mind a férfi Standard és a női Radial mezőnyben egyaránt. Ezután kissé furcsa menetrend szerint következett a befejezés. Még péntek este megrendezték az Éremfutamokat.  Vagyis a győztesek már ki is alhatták az ünneplés fáradalmait, amikor szombaton a mezőny maradéka, vagyis az első tízek kivételével a többiek a kilencedik futamot vitorlázták.

Érdi Mári ezt az utolsó futamot megnyerte, és mivel pénteken 5. és 2. lett, így a lehető legelőrébb a 11. helyre jött fel.

Vadnai Benjaminnak nem sok hiányzott az Éremfutamba kerüléshez, Pénteken az egyik futamon az éppen kétcsomósra gyengült szélben halzolgató versenyzők közül őt szúrták ki  vízen bíráskodó motorosból, így éppen annyit vesztett a forgással, mint amennyi a tízbe kerüléshez kellett volna. Viszont napról  napra jutott előrébb az összetett listán és végül a százhajós mezőnyben a 12. helyen végzett.

Öccse a frissen érettségizett Jonatán pénteken egy 2. hellyel hívta fel magára a figyelmet és végül feljött a 20. helyre.

Mindhárman meghívást kaptak a Világkupa sorozat záró versenyére Santaredenbe. Mári és Joni ott lesz. Benji viszont egyetemi vizsgái miatt kihagyja a versenyt.

A medembliki jó helyezés a Vadnai testvérek számára megnyitja az utat a következő Világkupa sorozatra történő részvételhez. Így a következő Világkupa szezonban Berecz Zsombival együtt már négy magyar versenyző is lesz a mezőnyökben!

Delta Lloyd Regatta végeredmények: http://www.deltalloydregatta.org/results