• Kövess minket!

Nemzetközi

A Dongfeng nyerte a Hong – Kong –i kikötői futamot

A Dongfeng nyerte a Hong – Kong –i kikötői futamot

A Dongfeng nyerte a Hong – Kong –i kikötői futamot

Azon kívül, hogy a Hong – Kong – i versenyhelyszín új volt a Volvo Ocean Race – n, a kikötői futamban is volt némi érdekesség vagy változás. Az itteni kikötői futam eredménye két futamból adódott össze. Szombaton a hagyományos pályafutamot vitorlázták a csapatok vasárnap viszont a Hong – Kong – i szigetet kerülték. Ennek a két futamnak az eredménye adta a végeredményt.

A pályán az Akzonobel és a Dongfeng vívott nagy csatát, aminek az Akzonobel lett a győtzese. Második lett a Dongfeng, harmadik a Team Brunel, negyedik a Mapfre, ötödik a Scallywag és hatodik a Turn The Tide on Plastic. A szigetkerülőn a Mapfre nyert, második lett a Dongfeng, harmadik a Scallywag, negyedik a Brunel ötödik az előző napi kikötői futamot nyerő AkzoNobel és hatodik a Turn The Tide on Plastic.

Így összetettben a Hong – Kong – i kikötői futamot a Dongfeng nyerte igaz egyik nap sem vitorlázott átt elsőnek a célvonalon, sőt a kikötői futamok összesítésében is az élre állt igaz pontazonossággal a Mafre – vel. A Hong – kong – i összesítésben második lett a Mapfre, harmadik az AkzoNobel, negyedik a Brunel, ötödik a Scallywag, hatodik a TTOP.

A verseny február elsején az ötödik szakasszal folytatódik, ami Hong – Kong – tól Hong – Kong – ig tart egy Guangzhou – i megállóval.

 

A verseny honlapja:

www.volvooceanrace.com

Eredmények:

https://www.volvooceanrace.com/en/scoreboard.html