• Kövess minket!

Nemzetközi

A Charisma nyerte az RC44 idei első versenyét Lanzarote - n

A Charisma nyerte az RC44 idei első versenyét Lanzarote - n

A Charisma nyerte az RC44 idei első versenyét Lanzarote - n

A 2018 – as szezon elég korán kezdődik az RC44 – eseknek, mert egy röpke három hónapos pihenő után, már ferbuár végén – március elején vízreszáll a flotta Lanzarote – ben a Calero Marinában. A kikötőben hét szezonban is járt már a csapat, így elég jól ismerik a helyszínt, ahol a stabil szél és állandó hullámzás is még élvezetesebbé teszik a versenyt.

Az előző két szezont a Team Ceeref nyerte, az idei szezonnak talán ez lesz az egyik nagy kérdése, hogy tud e triplázni majd a csapat. Az előző évhez képest kicsit fogyott a mezőny, az első versenyen a Katusa, a Bronenosec és az Artemis fiataljai sem voltak ott, viszont az Aleph visszatért a mezőnybe.

Csütörtökön három futamot vitorlázott a mezőny. Az Artemis kezdett a legjobban az első futamot ők nyerték, második lett a Nika, ahova idén az Új – Zélandi Dean Barker ült be taktikusnak, harmadiknak pedig John Bassadone Peninsula Petroleum – ja érkezett, akik az előző évben győzelemmel zárták itt a szezont. A második futamban a Team Nika villant meg és húzta be a futamogyőzelmet. A második helyen a Peninsula Petroleum érkezett, és őket követte a monacoi Charisma. Az utolsó futamot a napközben folyamatosan javuló Peninsula Petroleum nyerte, így nap végén ők vezették az összetett versenyt. A második helyen az Artemis érkezett akik az előző futamban negyedikek lettek, de ezzel is a másodikak voltak az összesítésben. A futamban a Charisma ért be harmadiknak, már második ízben ezen a napon de ez is csak a negyedik helyre volt elég igaz pontazonossággal a harmadik Team Nika – val. A négyszeres sorozatgyőztes Team Aqua és az elmúlt két év győztese a Team Cereef nem igazán érezték még a pályát, gyakorlatilag nem volt 1 – 3 helyezésük három futam alatt, így nap végén jelenleg az ötödik és a hatodik helyen álltak.

Pénteken szintén három futamot rendeztek Lanzarote – n. Ez a nap a Nika – é volt, mert folyamatosan javulva 5,2,1 helyeket vitorláztak és ezzel pontazonossággal ugyan de az élre tudtak állni. A Charisma is hasonlóan szépen vitorlázott 3,1,4 helyeket és ezzel feljött a második helyre. Az Artemis nyerte ezen a napon az első futamot de ezután ment két hatodikat, ami még mindig elég volt nap végén neki a dobogó harmadik fokár.

Szombaton sem változott a helyzet a futamok számát tekintve. Ez a nap a Charisma – nak jött ki jobban, 2,1,3 helyek vitorlázása után az élre állt összetettben. Nap végén a Nika volt a második, aki 3,2,6 helyeket vitorlázott és így öt pont hátránnyal tudott nekivágni az utolsó napnak. Az Artemis ezen a napon is a dobogón tudott maradni, miután 5,6,1 futameredményekkel zárta a napot.

Vasárnap a Charisma már nem vitorlázott annyira jól, “csak” 3,4,5 futameredményeket hozott, de ez is elég volt arra, hogy összetettben megnyerje az idei első fordolót Lanzarote – n. Második lett egy ponttal lemaradva a Nika, aki 5,1,2 helyezéseket ment ezen a napon. Az utolsó nap remek vitorlázással feljött az előző két év sorozatgyőztese a Cereef, akik egy futamgyőzelmük mellett két harmadik helyet vitorláztak és ezzel letaszították a dobogóról az Artemist.

A sorozat következő állomása Portorozban lesz május 9 és 13 között.

A verseny honlapja:

www.rc44.com

Eredmények:

http://www.rc44.com/results

RC44 Championship Tour 2018 events schedule

9 - 13 May – RC44 Portorož Cup – Portorož, Slovenia

27 June - 1 July - RC44 Marstrand Cup – Marstrand, Sweden

26 - 30 September - RC44 Cascais World Championship – Cascais, Portugal

14 - 18 November – RC44 Valletta Cup – Valletta, Malta