• Kövess minket!

Nemzetközi

A Charisma nyerte az RC44 Cascais – Cup – ot és az idei szezont is.

A Charisma nyerte az RC44 Cascais – Cup – ot és az idei szezont is.

A Charisma nyerte az RC44 Cascais – Cup – ot és az idei szezont is.

Az RC44 – es sorozat idei utolsó állomása a Cascais – i verseny volt. A portugál verseny előtt még három csapatnak volt esélye a szezongyőzelem begyűjtésére. Négy verseny után az idei Világbajnok Team Nika állt az élen 6 ponttal, ahova Dean Barker szállt be ebben az évben és ezzel a hajó újra remekül halad. Második helyen a tavalyi sorozatgyőztes Team Ceeref állt egy ponttal lemaradva a Nika – tól. Harmadik helyen szintén egy ponttal lemaradva a Monaco – i Charisma állt aki az idei szezon négy versenyéből kettőt nyert, de mellette kétszer hatodik helyen végzett. A nagy kérdés a verseny előtt az volt hogy a Nika – nak elég lesz e az egy pont arra, hogy a VB – cím mellett a szezongyőzelmet is begyűjtse. 

Az idei utolsó versenyre egy új hajó is beszállt a küzdelmekbe, méghozzá a Mirpuri Foundation hajója. Az alapítvány neve talán a Volvo Ocean Race – ből lehet ismerős, mert ott a Dee Caffari által kormányzott Turn The Tide on Plastic – nak volt sponzora. A csapat tulajdonos kormányosa Paulo Mirpuri lesz aki nagy részben spanyol legénységgel vitorlazik majd.

Az első napon csak két futamot sikerült rendezni a mezőnynek. A nap a többszörös sorozatgyőztes Team Aqua – é volt aki egy második helye mellett a második futamban nyerni tudott és ezzel szerény egy ponttal ugyan de vezette a mezőnyt. Második volt az idei Világbajnok és jelenleg is összetettben vezető Team Nika, aki az első futam megnyerése után még egy harmadik helyet vitorlázott. Harmadik helyen meglepetésre az Aleph állt egy negyedk és egy második hellyel.

A második napon pótlásra került az előző nap elmaradt futam így hosszú nap és négy futam várt a versenyzőkre. Mind a négy futamot más egység nyerte. Az első futamot a Team Nika nyerte és mellette 4,2,8 helyeket vitorlázva a nap végén még az élen tudott maradni 4 pont előnnyel a Team Aqua – val szemben. Az Aqua nem nyert futamot, de az 5,6,4,5, helyek elegek voltak neki ahhoz hogy a második helyen maradjon a Team Ceeref előtt két ponttal. A Szlovén csapat sem tudott futamot nyerni ezen a napon de 3,3,8,2 helyeket vitorláztak. A második futamot az Artemis, a harmadikat az újonc Mirpuri Foundation, a negyediket pedig a Charisma nyerte.

A harmadik napon csak két futamot sikerült rendezni a szeles időjárásnak köszönhetően. Mind a két futamot az előző nap utolsó futamát nyerő Charisma nyerte és ezzel át is vették a vezetést Cascais – ban. Az Aqua 5,3 a Ceeref 4,2 helyeket ment és ezzel pontazonossággal ők voltak még a dobogón. A Világbajnok Nika 6 és 8 helyeket vitorlázott és ezzel két pontra volt a dobogótól és csak reménykedhetett, hogy rendeznek még futamot.

Az utolsó nap végül a rendezőség nem vitte ki a mezőnyt a viharos tengerre, így maradt a harmadik napi eredmény végeredménynek, vagyis a Charisma idei harmadik versenyét is megnyerte és ezzel a szezongyőzelem is az övék lett. A szezon második helye pontazonossággal ugyan de a Világbajnoknak jutott, aki itt Cascais – ban végül negyedik lett. A harmadik hely a Nika – hoz hasonlóan 10 ponttal az előző évi győztes Team Ceeref – é lett.  

 

A verseny honlapja:

www.rc44.com