• Kövess minket!

Nemzetközi

40th Regatta Royal Cannes – megint csak a klasszikusok

40th Regatta Royal Cannes – megint csak a klasszikusok

40th Regatta Royal Cannes – megint csak a klasszikusok

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Panerai Classics Yacht Challenge valamelyik eseményét sikerült meglátogatni. Porto Rotondo és Newport után Cannes is tökéletes helyszínnek tűnt, főleg annak fényében, hogy a verseny idén ünnepelte negyvenedik születésnapját. A többi helyszíntől kicsit eltérően itt valahogy a nagyközönség is jobban érdeklődött a verseny iránt igaz a szervezők is kedveztek ennek a nyitott versenyfaluval. A versenyen a klasszikus yachtok mellett a Dragon és az 5.5 m osztály is képviseltette magát. Előbbi igen népes mezőnnyel, mert nem kevesebb mint 50 dragon érkezett a rajtvonalhoz. Emellett még a Toufino – knak is lehetőségük nyílt a versenyzésre. A hajók több pályán versenyeztek, amiből a klasszikus yachtok - nak (talán nem véletlenül) a sétány előtti vízterületen tűztek pályát. A Dragonoknak és az 5.5m – eknek kicsit keletebbre Alassio felé tűztek pályát.   

A versenyfaluban inkább a shoppingolni vágyoknak volt lehetősége gyűjtögetni, de aki igazán szereti a klasszikus yachtokat az minden egyes hajó előtt el tudott időzni. Már maga a futamra való elindulás is egy ünnepség volt, amit néha hangos éljenzés néha pedig a fedélzeten zenélő skót dudás színesített.

A Regatta egy hetes volt, de idő hiányában csak két napjába sikerült beletekintenem, de valahogy most is az volt az érzésem, hogy ezeket a csodálatos hajókat legalább egyszer de ha lehetőség van rá akkor többször is látni kell..

 

A verseny honlapja:

https://www.regatesroyales.com/en/

 

A verseny képei hamarosan felkerülnek a galériákba