• Kövess minket!

Nemzetközi

3. helyről várják a folytatást Gyapjasék Miamiban a Világkupán

3. helyről várják a folytatást Gyapjasék Miamiban a Világkupán

3. helyről várják a folytatást Gyapjasék Miamiban a Világkupán

Az idei első Világkupa futamon a 2020 Hempel World Cup Series Miami - n összesen 45 ország 182 versenyzője képviseltette magát, köztük egyetlen Magyar egységgel a 470 - es Gyapjas testvérekkel. A versenyen nem volt teljes az olimpiai osztályok mezőnye mert a skiffek és a Nacra 17 - esek hiányoztak.

A futamok hétfőn kezdődtek előbb 5 - 10 majd 10 - 14 kts - es szélben. A 470 - es mezőnyben az első futamot a hazai pályán versenyző amerikai Stuart McNay - David Hughes kettős nyerte, második lett brit Patience - Grube páros és harmadik a svéd Dahlberg - Bergström duó. Gyapjasék ebben a futamban a nyolcadik helyen értek be. A második futamot az orosz Sozykin - Gribanov kettős nyerte, a svédek jöttek be másodiknak és Gyapjasék a harmadik helyen. Összetettben a nap végén két futam után a svédek vezettek 5 ponttal, második volt az orosz páros 10 ponttal és Gyapjasék a harmadikok egy ponttal lemaradva.

Gyapjaség után is sűrű a mezőny mert az első futamot megnyerő amerikai McNay - Hughes páros 1 a britek pedig három ponttal vannak mögöttük. Ami érdekesség még, hogy az Aarhus - i bronzérmes és Enoshimai ezüstérmes spanyol Xammar - Rodriguez kettős jelenleg csak a nyolcadik, illetve az olimpiai arany és ezüstérmes Methew Belcher - ék is jelenleg csak a 11. helyen állnak összesítésben.

 

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/SWCMiami2020#!/results?classId=5a8f4988-2285-4fe9-890f-2329ba778269