• Kövess minket!

Nemzetközi

2020 – ban újra lesz America’s Cup World Series Portsmouth - ban

2020 – ban újra lesz America’s Cup World Series Portsmouth - ban

2020 – ban újra lesz America’s Cup World Series Portsmouth - ban

Az Emirates ma jelentette be hogy a 2020 júniusában Portsmouth - ban megrendezésre kerülő második ACWS versenynek a hivatalos partnere lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2020 június 4 és 7 között a második ACWS esemény a brit vitorlázás egyik központjában a Solent – en lesz.

Az America’s Cup World Series jövő április 23 és 26 között kezdődik majd Cagliari – ban Sardinia – n, ahová most már a Luna Rossa Prada Pirelli Team mellett az INEOS Team UK hajója a Britannia is lassan megérkezik és itt fogják folytatni a felkészülésüket a télen. A második esemény lesz a Portsmouth – i verseny júniusban és ami már biztos a harmadik verseny a Christmas Race Kiwiföldön, Auckland – ben december 17 és 20 között. Ezután már csak a Prada Cup Challenger Selection Series következik, ahol kiderül ki lesz majd a kihívója az ETNZ – nek a 2021 március 6 és 11 között megrendezésre kerülő 36. – ik America’s Cup – on.

Eddig két ACWS verseny is volt már Portsmouth – ban, mondta el az ETNZ csapatfőnöke Grant Dalton. Portsmouth egy csodálatos helyszín, ami 2015 – ben és 2016 – ban is remek helyszínnek bizonyult. A különbség most csak az lesz hogy nem AC45 – ös katamaránokkal, hanem AC75 – ös egytestűekkel versenyeznek majd a Solent – en.

Portsmouth az INEOS TEAM UK hazai kikötője, amit a négyszeres olimpia bajnok és ezüstérmes Sir Ben Ainslie vezet. A csapatvezető biztos abban, hogy a hazai közönség ismét nagy számban fogja meglátogatni a versenyt. 2015 és 2016 – ban is több mint 250.000 néző volt kíváncsi az eseményre, ami összesen 15,6 millió font médiabevételt és 38,7 millió font összbevételt eredményezett a városnak.

 

A verseny honlapja:

www.americascup.com