• Kövess minket!

Nemzetközi

2018 – ban már hivatalos Világbajnokságot rendeznek a GC32 - eseknek

2018 – ban már hivatalos Világbajnokságot rendeznek a GC32 - eseknek

2018 – ban már hivatalos Világbajnokságot rendeznek a GC32 - eseknek

Novemberben a World Sailing hivatalosan is Nemzetközi osztálynak ismerte el a GC32 – eseket, így 2018 – ban, már hivatalos Világbajnokság is kiírható az osztálynak. A hajó eddig két sorozatban is sikeresen szerepelt. Pár éve az Extreme Sailing Series – ben ezekre a gépekre cserélték a “régi” Extreme 40 – es katamaránokat. Ez a sorozat inkább a profi versenyzőkről és a nézők, nagy városokban való felhasználóbarát kiszolgálásáról szól. A kicsit szolidabb, inkább a hajótulajdonosokat boldogító sorozat a GC32 Racing Tour, amit talán nem véletlenül nem nagyvárosokban és nem a nagyközönségnek terveznek, mert lehet a tulajdonosok így kicsit kényelmesebben érezhetik magukat. Ebben a sorozatban  Owner Driver kategóriában is hirdetnek eredményt.

A nagy kérdés az volt mikor és hogy lehet majd a két sorozatot legalább néhány alkalomra összehozni. A válasz még idén megszületett, hiszen tavasszal Omán – ban már rendeztek GC32 Class Championship néven nem hivatalos Világbajnokságot az osztálynak. Ez jővőre már hivatalos formában is meg fog valósulni, ráadásul nem is túl messze kishazánktól a Garda tó partján, ami már volt GC32 Racing Tour állomás. A versenyt a Fraglia Vela Riva rendezi majd, Riva del Garda - ban. Az idei nem hivatalos “bajnokság” – on tizenegy hajó vett részt. Az eseményt az OmanAir nyerte és az első négy helyen az Extreme Sailing Series egységei végeztek. Nagy kérdés, hogy jövőre meg tudja e védeni a címét az OmanAir illetve a Racing Tour sorozatból lesz e valaki aki a dobogóra tud kerülni.

Az esemény remek lehetőséget kínálegyébként a GC 32 – eseknek, hogy tíz hajónál nagyobb mezőnyben is tudjanak vitorlázni, illetve hogy a két sorozatban szereplő egységek kölcsönesen tudjanak egymástól tanulni.

 

A verseny honlapja:

https://www.gc32worlds.com/