• Kövess minket!

Nemzetközi

20. helyen zárták Gyapjasék a 470 – es EB – t San Remo – ban

20. helyen zárták Gyapjasék a 470 – es  EB – t San Remo – ban

Holnapra már csak a Medal Race – ek maradtak

Az idei 470 – es nyílt Európabajnokságot a San Remo Yacht Club rendezte a Marina degli Aregai – ban. A versenyre összesen 70 férfi és 40 női egység nevezett. Hazánkat a Gyapjas testvérek képviselték.

Az első napon három futamot sikerült a csapatoknak vitorlázniuk. Aférfi mezőnyt a kétszeres olimpiai bajnok és olimpiai ezüstérmes ausztrál Mathew Belcher Will Ryan kettős vezette három futamgyőzelemmel. Második helyen az osztrák Bargehr – Mahr kettős áll 1,3,2 futameredményekkel. Az első nap végén a tavalyi Világbajnoki negyedik svéd Dahlberg – Bergstrom páros állt (3,2,5). Gyapjasék ezen a napon 11,5,16 helyeket vitorláztak.

A második napon a szél hiány miatt egész napos halasztás volt. A harmadik nap is halasztással indult, de végül a csapatok vízre szálltak és egy futamot sikerült vitorlázniuk. A élen továbbra is Belcher – ék vezettek, igaz ezen a napon „csak” egy második helyet vitorláztak. Gyapjasék egy újabb tízen belüli (kilencedik) helyet vitorláztak ezen a napon.

A negyedik nap már kicsit változott az időjárás és eleinte 112 – 12 kts szél fújt ami később 25 + ra erősödött. A mezőnyök végül két futamot tudtak vitorlázni, igaz sok borulás és törés volt. Az élen továbbra is az ausztrálok voltak, 1,7 futameredményekkel 8 pont előnnyel a svédek előtt, akik egyébként az első futamban borultak majd egy második helyet vitorláztak a következő futamban. hat futam után a spanyol Xammar – Rodrigez páros állt a harmadik helyen, de nekik is akadt technikai problémájuk, nevezetesen eltörték az árbocukat az utolsó futamban, ami miatt már nem is tudtak befutni. Gyapjasék egy 13 és egy 18. helyet vitorláztak, amivel 20. helyen álltak a nyílt és 15. a tisztán európai sorrendben.

Az ötödik napon csodálatos napsütés de 35 – 40 kts – es szél fújt amiben nem vitték ki a mezőnyt a vízre, így holnapra már csak a Medal Race maradt.

 

Eredmények:

http://2019europeans.470.org/en/default/races/race-resultsall