• Kövess minket!

Versenyek

Mától 6 hajóosztályban 171 egység versenyez a héten Balatonfüreden

Mától 6 hajóosztályban 171 egység versenyez a héten Balatonfüreden

Mától szombat délutánig a balatonfüredi Koloska Marinából vitorláznak ki a fiatalok az idei összevont MVM Utánpótlás Bajnokság futamaira.

87  Optimist, 9 Cadet, 34 Laser 4.7,, 23 Laser Radial, 14 darab 420-as és 4 induló a 470-es osztályban.  Az összesen 171 versenyző egység 16  klubból érkezett. 

Az Optimistet leszámítva, ahol a tavalyihoz (83) képest növekedett a mezőny, kevesebb hajó rajtol, mint a tavalyi bajnokságokon.. A különbség javát azonban a külföldiek távol maradása teszi ki, hiszen tavaly tizenheten a határokon kívülről érkeztek, míg az idén az egyetlen külföldi versenyző Marko Radman a Laser Radial osztrályban. Ez persze érthető, hiszen nem régiben volt itt Magyarországon mind az Optimist EB, mind a Laser Worlds, és tavaly bizonyára sokan jöttek a Balaton megismerésének céljából a bajnokságra.

Az idei újra teljes utánpótlás bajnokság, hiszen az Optimist, Cadet és Laser mezőnyökhöz csatlakoztak a 420-asok és 470-esek is.

A megnyitó ünnepség idején délelőtt még lengedezett némi északkeleti szél, ám az teljesen elállt, és jelenleg (14:30) nyoma sincs a verseny megrendezéséhez szükséges hajtóerőnak. Így a mezőny a Koloska Marinában várakozik.

Nevezési lista A-pálya: 420, 470, Laser osztályok

Nevezési lista B-pálya: Optimist, Cadet

A verseny honlapja